Kroese verlengt contract bij TOG

Leroy Kroese is ook komend seizoen de trainer van TOG. De trainer had nog een optie voor een jaar in zijn contract en die is nu dus gelicht.

Afgelopen seizoen werd Kroese met zijn ploeg kampioen in de vierde klasse. Handhaving in de derde klasse is dit seizoen het doel, al is dat met de huidige degradatieregelingen een behoorlijke uitdaging. Wie de nacompetitie wil ontlopen, moet minimaal als achtste eindigen. TOG bezet op dit moment de tiende plaats.
“Veel spelers van afgelopen seizoen zijn vertrokken. Gelukkig zijn er ook weer veel nieuwe jongens bij gekomen, maar alles wat we vorig jaar hadden ingeslepen, moesten we ons nu opnieuw eigen maken. Je bent weer opnieuw met je formatie bezig, spelers moeten elkaar leren kennen, dat maakt het lastiger”, zo merkt Kroese, die druk bezig is met het behalen van zijn UEFA B-diploma.

Maar hij is positief over de kwaliteiten van zijn selectie en heeft vertrouwen in een goed vervolg van het seizoen: “De sfeer is goed en de spelers passen goed bij elkaar. Kwalitatief zijn we er ook niet op achteruit gegaan, maar met een nieuwe groep moet je alle afspraken opnieuw maken. En dat dan ook nog eens op een niveau hoger, waar fouten ongelofelijk hard worden afgestraft. We hebben weinig tijd gehad om ons aan te passen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat die achtste plaats haalbaar is.”

Met die gedachte is Kroese ook alvast bezig met komend seizoen: “Ik heb al contact met een aantal spelers die naar ons toe willen komen, ongeacht op welk niveau dat is. Daarnaast gaan we natuurlijk in gesprek met de huidige spelers, waarvan het grootste deel waarschijnlijk zal blijven. Dan zijn we volgend jaar ook weer een stukje verder dan nu. Het grootste deel van de groep is dan aan elkaar gewend en met een paar impulsen van buitenaf kan het dan alleen maar beter gaan.”

Als kind van de club is Kroese dus voorlopig nog goed op zijn plek bij TOG: “Ik ben hier grootgebracht en ben de club heel dankbaar dat ze mij een paar jaar geleden de kans hebben gegeven om hoofdtrainer te worden. Zolang de spelersgroep achter me staat en we dezelfde ambities delen, blijf ik het hier leuk vinden.”

Ook voorzitter Pelle Aardewerk is blij dat Kroese volgend seizoen blijft: “We zijn een paar jaar geleden samen deze weg ingeslagen. Dat was toen best spannend: Leroy is jong en de jongens die hij traint zijn leeftijdsgenoten. Ik heb veel respect voor Leroy hoe hij dat managet. Buiten het voetbal zijn ze vrienden, maar als trainer heeft hij de authenticiteit en het respect van de groep. Het gaat dus in goede harmonie. De sfeer is goed en spelers komen graag bij ons voetballen. Dat is ook belangrijk, omdat we voor jongens geen jeugdopleiding hebben. En de donderdagavonden en zondagmiddagen bij TOG zijn met een vleug Amsterdamse humor, muziek en trouwe aanhang hartstikke gezellig.”

Uiteindelijk hoopt Aardewerk dat TOG met Kroese en zijn hechte technische staf uitgroeit tot een stabiele derdeklasser: “Dat is een mooi en realistisch streven. Ik kijk uit naar het restant van dit spannende seizoen en heb volop vertrouwen in aankomend seizoen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG