Home / Algemeen / Kubilay Koylu vertrekt na dit seizoen toch bij FC Lisse
Kubilay Koylu

Kubilay Koylu vertrekt na dit seizoen toch bij FC Lisse

In de herfst maakte FC Lisse bekend dat aanvaller Kubilay Koylu tot medio 2021 verbonden bleef aan de club. De buitenspeler, die vorige seizoen elf goals maakte voor De Dijk, heeft aangegeven om toch aan het eind van het seizoen te willen vertrekken bij Lisse. De club, uitkomend in de Derde Divisie zaterdag, heeft dat verzoek ingewilligd.

“Wegens omstandigheden gaat het niet door”, vertelt Koylu. “We zijn er contractueel gezien helaas niet uitgekomen. Ik heb wel enorm veel respect voor de club en de supporters. En nu hoop ik op een mooie uitdaging.” De 20-jarige Koylu geeft aan dat hij dit seizoen nog de volle 100 procent gaat geven voor Lisse. “Alleen is het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Dit seizoen is de aanvaller zes keer trefzeker in de competitie, terwijl hij ook nog twaalf assists afleverde. De prestaties van Koylu zijn vast niet onopgemerkt gebleven bij andere clubs. De speler van FC Lisse hoopt volgend seizoen dan ook een stap hogerop te maken. “Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Het is mijn ambitie nog altijd om profvoetballer te worden. Dus ik laat het op me af komen en ga kijken welke club het beste bij me past.”

Voordat Koylu bij De Dijk speelde, was hij een jaar actief bij het Turkse Erzurumspor. De club is actief in 1. Lig, het tweede niveau. “In Turkije heb ik kennis gemaakt met het seniorenvoetbal. Het was heel anders dan nu, want daar train je vijf, zes dagen in de week. Het is natuurlijk ook een ander niveau, maar ik heb er veel geleerd. Zo dat je volwassenheid in je spel moet hebben en ik ben ook mentaal sterker geworden. Een heel leerzame periode”, besluit Koylu.

Foto: Kees Kuijt van Orange Pictures