Kumar overtuigt Maksim van Ingen (AFC zaterdag) van komst naar AMVJ

Met de komst van Maksim van Ingen hoopt AMVJ dat het keepersprobleem van dit seizoen verholpen is. De 22-jarige sluitpost komt over van zaterdag Hoofdklasser AFC en moet bij de tweedeklasser de concurrentie onder de lat aangaan met de huidige eerste doelman Levien Rocha.

Van Ingen kiest heel bewust voor uitzicht op speeltijd. De afgelopen twee seizoenen stond hij bijna de helft van de wedstrijden onder de lat bij AFC (zaterdag) en is nu op een leeftijd aangekomen waarop hij veel minuten moet maken om beter te worden. “Ik heb het gevoel dat mijn kans op speeltijd bij AMVJ groter is. Ik weet wat ik kan, dat ik het niveau absoluut aankan. Uiteraard heeft hij geen garanties gegeven. Aan mij om het te laten zien.”

Kumar had in principe twee keepers, maar de uit Finland overgekomen Eemelie Erkkilä vertrok tijdens de voorbereiding. Bij blessure of afwezigheid van Rocha moest de oefenmeester hierdoor een beroep doen op de keeper uit het tweede elftal of in een uiterst geval zelfs een veldspeler op doel zetten. In zijn zoektocht naar een nieuwe concurrent voor Rocha polste Kumar zijn collega Van Ingen of hij interesse had. “We hebben het er voor de gein een enkele keer over gehad, totdat het echt iets serieuzer werd.”

De sluitpost begon bij Buitenveldert, keepte één seizoen in de jeugd van Ajax en belandde vervolgens op Goed Genoeg. Daar was Van Ingen bezig aan zijn elfde seizoen bij AFC. De laatste twee daarvan maakte hij onderdeel uit van de Zaterdag 1. “Het zal even wennen worden in een nieuwe omgeving, maar het helpt enorm dat ik bij een trainer terecht kom die ik ken. Wij weten wat we aan elkaar hebben.”

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)