Laat doelpunt ZOB maakt einde aan zegereeks DVVA

Dankzij drie ruime zeges op rij had DVVA zich in het linkerrijtje van de zaterdag tweede klasse A gemeld. Die kleine opmars is door ZOB een halt toegeroepen. In Zuidoostbeemster ging de ploeg van Jeroen Smakman door een late treffer met 1-0 onderuit.

In de eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd. DVVA-aanvaller Koen van Haaren kopte rakelings over, aan de andere kant van het veld werd een vrije trap van Dave Ninteman door verdediger Jim Schiks bijna in zijn eigen doel gewerkt. Tot zijn grote opluchting ging de bal net naast het doel. Uit de daaruit volgende hoekschop kopte Ninteman via de lat over. Na ruim een halfuur dacht DVVA aan de leiding te komen. Sjoerd Geers kopte raak, alleen werd diens treffer afgekeurd omdat ZOB-doelman Björn Huisman in zijn vijfmetergebied werd aangevallen.

Na rust kwam ZOB beter uit de kleedkamer dan DVVA, dat het nodige geluk had niet op achterstand te komen. Een afstandsschot van Colin Coenderman eindigde tegen de lat, de terugspringende bal werd door Nigel Schaasberg op de paal geschoten. De betere kansen bleven voor de thuisploeg. Ook een treffer van ZOB werd afgekeurd: Jerry Schoten schoot in buitenspelpositie raak. DVVA werd langzaam naar achteren gedrukt. Ninteman plaatste de bal rakelings over het Amsterdamse doel, een inzet van Scholten ging recht op keeper Daan Waleson af en ook Mike van Koert mikte met een kopbal iets te hoog.

Vlak voor tijd hadden de bezoekers zomaar de drie punten kunnen veiligstellen. De geheel vrijstaande Van Haaren zag zijn kopbal via de lat over het doel gaan. De volle buit ging uiteindelijk naar ZOB. Waleson verkeek zich in de 91ste minuut op een vrije trap van Dennis Jansen en daar kon de attente Marko Pals van profiteren. Zijn treffer bleek genoeg voor de 1-0 zege.

Door de late nederlaag is DVVA naar de negende plek gezakt. Volgende week krijgt de ploeg van Jeroen Smakman koploper Monnickendam op bezoek. ZOB, de nummer twee van de ranglijst, mag naar Blauw-Wit Beursbengels. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek