Uli Landvreugd

Landvreugd is bezig aan zijn laatste seizoen bij AFC

Het seizoen is pas net begonnen, maar AFC kan zich achter de schermen alvast bezighouden met het zoeken van een nieuwe hoofdtrainer voor volgend voetbaljaar. Uli Landvreugd vertrekt namelijk aan het einde van het seizoen bij de club.

De oefenmeester is bezig aan de KNVB Cursus Coach Betaald Voetbal die hij snel hoopt af te ronden. Landvreugd stak nooit onder stoelen of banken dat hij het vervolgens graag hogerop wilde zoeken. Zo vertelde Landvreugd toen hij in februari zijn contract met een jaar verlengde over een mogelijk vertrek: “Naar mijn ambities gekeken is dit wellicht mijn laatste jaar. Ik hoop na mijn UEFA Pro-opleiding door te groeien naar een hoger niveau. Dan ben ik ook alweer vier jaar bij de groep.”

Landvreugd kwam bij AFC als opvolger binnen van André Wetzel. Als oud-speler van AFC 1 en lid van de ‘AFC Zilveren Ploeg’ (leden die minstens 25 jaar lid zijn van de vereniging) was hij bepaald geen onbekende van de club. In zijn eerste seizoen was hij direct succesvol door het kampioenschap in de Tweede Divisie te behalen. Het jaar erop begonnen de Amsterdammers stroef aan de competitie, maar kwam het vlak voor de coronastop aardig op dreef. Ook de laatste twee jaar presteerde Landvreugd ondanks de coronacrisis naar behoren.

AFC geeft op de clubwebsite aan dat het Landvreugd dankbaar is voor het werk dat hij in de club heeft gestoken. De vereniging is ervan overtuigd dat Landvreugd dit seizoen alles uit de spelersselectie gaat halen wat erin zit. “Dit jaar is Landvreugd opnieuw vastberaden om mee te strijden voor de bovenste plaatsen in de Tweede Divisie en om zijn periode bij AFC met zijn team succesvol te beëindigen. De club wenst hem daarmee alle succes.”

De oudste club van Amsterdam begon dit seizoen stroef aan de competitie met een 1-4 nederlaag tegen Katwijk (thuis) en 1-1 gelijkspel tegen De Treffers (uit). Vervolgens boekte AFC drie overwinningen en een gelijkspel, waarmee het op de vijfde plaats in de competitie staat. Twee weken geleden bereikte AFC bovendien het hoofdtoernooi van de KNVB Beker door in de verlenging met 1-2 af te rekenen met FC Lisse.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC