RODA=DSOV

‘Lange ballen, gauw thuis’. RODA’23 gelukkigste na ‘finale’ tegen DSOV

De spelers van RODA’23 hadden zich voorgenomen beter te starten dan de seizoen ouverture in september. Toen duurde een dramatische reeks van vijf wedstrijden met slechts één keer winst een eeuwigheid. Tegen DSOV speelde RODA zondagmiddag niet goed, maar het won wél zijn eerste wedstrijd na de winterstop: 1-0.

RODA=DSOV

Ranglijst

In een matige wedstrijd met veel fouten en genoeg kansen werd Thomas Steinhart de matchwinnaar, waarmee RODA zich een prima (uitgangs)positie verschaft voor de tweede periode, het heilige doel in Bovenkerk. Het ‘ongewenste’ toetje van de competitie, voor een plek in de eerste klasse maar later op vakantie. Zover is het nog lang niet. Het tij kan overigens snel keren, want vorig seizoen stond RODA er aanzienlijk beter voor, maar bleef het uiteindelijk met volledig lege handen achter. Kortom: als het nu wel een prijs pakt, doen ze het in Bovenkerk zelfs beter ten opzichte van vorig seizoen. Ondanks de ongewenste stand op de ranglijst.

RODA=DSOV
Invaller Thomas Steinhart scoort de bevrijdende 1-0

Bnar Tofeek, coach van RODA keek na de wedstrijd nog eens nuchter terug: ,,Ik had me wel kunnen vinden in een gelijkspel, als dat gezegd zou worden. Door al die lange ballen was het veldspel niet echt van niveau. DSOV had ons goed bestudeerd, ze tikten de pijnpunten aan. Wij hadden daar problemen mee. Het duurde een kwartier voordat wij een antwoord hadden gevonden. Eigenlijk heeft DSOV over de gehele wedstrijd gezien twee keer ‘per ongeluk’ op de lat geschoten en in de eerste helft ging de bal een keer voor ons doel langs. Wij hadden de grootste en meeste kansen. Onze invallers Steinhart, Douwe Leenders en Nick Schurink hadden een geweldige invalbeurt en maakten het verschil. Steinhart had ook de 2-0 op de schoen, maar de stift werd goed doorzien. Daardoor bleef het spannend, maar statistisch gezien hebben wij wel verdiend de winst gepakt.”

TOM VERHOEK
Tom Verhoek ‘not amused’

DSOV komt slecht uit de winterstop, nadat de voorbereiding op de wedstrijd niet vlekkeloos verliep. Tom Verhoek, eindverantwoordelijke in Vijfhuizen wond er geen doekjes om na het verloren duel met RODA: ,,Ik heb nog nooit zoveel omschakelmomenten van aanval naar verdediging in een wedstrijd gezien. En dat kwam omdat wij dramatisch slecht waren aan de bal. Of het een ingooi, vrije trap of een bal in het veld was; alles gaven wij binnen tien seconden aan de tegenstander. Of wij speelden een teamgenoot in op een onmogelijke manier. Dat is geen basis om een wedstrijd te winnen. Dus laat ik alleen naar onszelf kijken. Als wij zo spelen, dan is het een logisch vervolg dat wij deze wedstrijd verliezen”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)