Home / slideshow / Lars Keppel maakt indruk bij Assendelft: “Met open armen ontvangen”
Lars Keppel Purmersteijn

Lars Keppel maakt indruk bij Assendelft: “Met open armen ontvangen”

Lars Keppel vertrok afgelopen zomer gedwongen bij Purmersteijn. De club besloot de zaterdagselectie op te heffen, waardoor de oefenmeester op zoek moest naar een andere vereniging, Met VV Assendelft vond Keppel razendsnel een nieuwe uitdaging. Hoe is die klus hem de afgelopen maanden afgegaan?

De hoofdtrainer moest even wennen toen hij in juni voor het eerst afreisde naar Assendelft om met zijn nieuwe spelersgroep aan de slag te gaan. Waar hij bij Purmersteijn te maken had met een redelijk grote club, had Assendelft voor hem direct een dorpsere uitstraling. Het zorgde ervoor dat de lijntjes onderling een stuk korter waren en ook de betrokkenheid was groter. “Ik ben bij Assendelft met open armen ontvangen”, zo benadrukt Keppel over de samenwerking. “In deze vereniging loopt een trouwe kern met mensen rond die ervoor zorgt dat we alles voor elkaar hebben. Dat maakt het voor mij als trainer des te eenvoudiger.”

De start van Keppel was direct goed. Van de zomer speelde Assendelft mee in de Zaanstad Cup en sloot het dit toernooi direct winnend af. Hoewel Keppel de duels vooral gebruikte om zijn spelers beter te leren kennen en zichzelf daarmee voor te bereiden op het nieuwe seizoen, gaf het de spelersselectie het vertrouwen dat het nodig had om de lijn door te zetten. Daar was in de voorbereiding en tijdens de bekerduels nog weinig van te merken. De resultaten waren niet denderend te noemen en Keppel was nog op zoek naar de juiste balans binnen het team. In de competitie kreeg het harde werken echter al snel een beloning. Met vijf overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen draait Assendelft bovenin de eerste klasse mee.

“Door onze sterke eerste seizoenshelft hebben we de eerste periodetitel nog altijd in eigen hand. Het is jammer dat we in ons laatste duel voor de winterstop tegen AGB (1-3 nederlaag, red.) punten hebben verloren, maar verder mogen we behoorlijk tevreden zijn over hoe we het doen.” Keppel ziet dat zijn selectie over een bijzondere kracht beschikt. “Wanneer het over voetbalcapaciteiten en technische vaardigheden gaat dan behoren we zeker niet tot de sterkste vier clubs uit deze competitie. Gekeken naar de samenhang van het team kunnen we echter stellen dat we veel compenseren. Als we dit volhouden dan sluit ik zeker niet uit dat we bij de bovenste clubs blijven meedoen.”

Keppel is na zijn vertrek bij Purmersteijn dan ook goed terechtgekomen. Een half jaar later heeft Keppel nog altijd contact met enkele spelers en de oude staf. “Het was gewoon een geweldige ploeg die het goed deed in de tweede klasse. Het is jammer dat het zo is geëindigd, maar ik ben blij dat vrijwel iedereen op zijn pootjes is terechtgekomen. Ik ben blij dat ik het goed naar mijn zin heb bij Assendelft. De insteek is dan ook om hier langer dan een seizoen te blijven.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jeroen Hijlkema