Lat en paal spelen cruciale rol in duel tussen AFC en OSV

AFC heeft zaterdagmiddag een nipte zege geboekt op OSV. In de openingsfase leek het erop dat AFC weleens een grote uitslag neer kon zetten, maar niets bleek uiteindelijk minder waar: 2-1.

Nadat AFC al de paal had geraakt, viel na een minuut of zes de 1-0. De thuisploeg schakelde goed om: Justin Swart stuurde Daniel Zoutberg weg met een geweldige bal. Zoutberg had oog voor de meegelopen Max de Bruijne, die de bal uiteindelijk voor het intikken had.

In het tweede deel van de eerste helft kwam OSV wat meer in de wedstrijd. Zo kreeg het uit een corner van Davey de Haze een goede kans. Zino Hartgers kon vrij koppen, maar kopte de bal over het doel. Er volgden nog wat kansjes over en weer, maar na ruim een half uur zette Hartgers de 1-1 op het bord. Dat was ook de ruststand.

Zo sterk als AFC aan de eerste helft begon, deed het dat ook in de tweede helft. Het duel was amper hervat toen De Bruijne de 2-1 binnen schoot. Niet lang daarna liet OSV weer van zich horen. Een vrije trap van De Haze vanaf de zijkant van het veld spatte zomaar uiteen op de lat. De lat zou in de tweede helft beide ploegen nog veel vaker in de weg staan. De Haze raakte halverwege de tweede helft uit een vrije trap wederom de lat, waarna de bal terug in het veld kwam. De rebound, een kopbal van Nigel Coolen, eindigde vervolgens ook op de lat. Ook aan de andere kant voorkwam de lat een goal, na een schot van Zoutberg.

OSV streed voor wat het waard was, in een tweede helft die van beide kanten af en toe wat onvriendelijk werd. Eerder dit seizoen lukte het de ploeg van Maurice Renger om koploper AFC op een gelijkspel te houden, nu lukte dat dus niet.

Ook concurrenten AMVJ en DWS verloren echter hun duels, Zandvoort won wel. Op de ranglijst blijft het dus dicht bij elkaar, al gaat AFC onbedreigd aan kop. Volgende week speelt OSV een thuiswedstrijd tegen EVC, terwijl AFC op bezoek gaat bij Zwaluwen ’30. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Archieffoto: Ineke de Haan