Late goal Sportlust ’46 voorkomt stunt WVHEDW

In de zaterdag eerste klasse A was WVHEDW dichtbij een stunt tegen koploper Sportlust’46. De ploeg van Kees Oostermeijer liet in de slotfase een 0-1 voorsprong uit handen glippen (1-1). Daarna mocht het blij zijn dat het niet het niet helemaal met lege handen kwam te staan.

De eerste grote kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Rick Wils kwam echter een teenlengte te kort om Jordy Heimens te verschalken. Toch deed WVHEDW zeker niet onder voor Sportlust ’46. Het kon voetballend mee met de koploper en kreeg via Cees Smaal, Timo Boot en Mick van Moerkerk ook mogelijkheden op de openingstreffer. Zij wisten het net echter niet te vinden.

Vijf minuten voor rust kwam WVHEDW toch verdiend op voorsprong. Smaal was het eindstation van een schitterende aanval via onder meer Boot en Azzouz. “Een prachtige en dik verdiende goal”, vond trainer Kees Oostermeijer. “We voetbalden erg goed en waren in het eerste uur de betere ploeg. Het is jammer dat we de score niet verdubbelden in het begin van de tweede helft, want je weet dat je het daarna moeilijk gaat krijgen. Sportlust is natuurlijk niet zomaar de koploper.”

WVHEDW kreeg het in de tweede helft ook moeilijker, maar de Amsterdammers waren zelf het dichtst bij een treffer. Smaal had echter pech dat zijn inzet via de doelman de lat raakte. Vervolgens werd WVHEDW achteruit gedrukt door de thuisploeg. De Amsterdammers hielden met fysiek spel goed stand. In de laatste tien minuten ging Sportlust ’46 opportunistischer spelen. Vijf minuten voor tijd leidde dit tot de gelijkmaker. Rick Wils stond in een scrimmage op de goede plek en tekende voor de 1-1.

Sportlust ’46 rook bloed en ging op zoek naar de winnende treffer. WVHEDW kwam een aantal keer goed weg bij hoge ballen die net naast of over gingen. Aan de andere kant kregen de Amsterdammers op de counter ook nog een goede mogelijkheid, maar die werd niet goed uitgespeeld. Het bleef daardoor bij een gelijkspel.

Oostermeijer vond dat er meer in zat. “Je bent natuurlijk altijd teleurgesteld als je vlak voor tijd de gelijkmaker tegen krijgt. We hebben vandaag weer laten zien dat we uitstekend mee kunnen in de eerste klasse. Het is alleen jammer dat je jezelf dan niet beloond met drie punten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.