Late tegentreffer zorgt voor nederlaag De Dijk

Lange tijd leek De Dijk uit te kijken naar een resultaat tegen Fortuna Wormerveer. Echter moesten de Amsterdammers laat in de wedstrijd een tegentreffer incasseren, waardoor er voor de tweede wedstrijd op rij werd verloren.

Op Sportpark Schellingwoude waren de thuisploeg als de bezoekers uit Wormerveer van plan om te gaan voetballen. Het tempo was hoog, maar geen van beide ploegen sloeg erin om het initiatief naar zich toe te trekken. Zowel De Dijk als Fortuna weten mogelijkheden te creëren. Uit een omschakeling wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Venitshio Sint lobde de bal over Fortuna-keeper Justin Jager heen en zette De Dijk op een 1-0 voorsprong.

Na rust namen de bezoekers meer het initiatief. Een vrije trap van Fortuna werd door Ivan Temme geconverteerd tot doelpunt, waardoor de bezoekers uit Wormerveer op gelijke hoogte kwamen. Fortuna gaat op jacht naar de voorsprong, maar ook De Dijk blijft zoeken naar de goal om aan de leiding te gaan. Echter komt Fortuna laat in de wedstrijd op een 1-2 voorsprong, nadat Duncan Poorter de 1-2 bij de tweede paal binnen werkt. Er volgde nog een slotoffensief van De Dijk, maar de Amsterdammers wisten niet meer te scoren. Hierdoor gaat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer verloren.

Volgende week speelt De Dijk een uitwedstrijd bij VIOS W, dat een punt minder dan De Dijk heeft behaald. Een belangrijke wedstrijd wordt dat dus. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma van de eerste klasse A.

Foto door Fortuna Wormerveer. Zie hier meer foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)