Late winst op Amstelveen helpt DVVA weer omhoog

Net als in het begin van dit seizoen heeft DVVA een mindere periode afgesloten met een zege op Amstelveen Heemraad. Toen was het de eerste overwinning voor de ploeg van Jeroen Smakman, nu namen de Amsterdammers door een 2-0 overwinning iets meer afstand van de degradatiezone.

Amstelveen wist wat hen te wachten stond op Sportpark Drieburg, want in al die jaren werd er nog nooit gewonnen van DVVA. Bovendien had de ploeg van Laurens Ten Heuvel iets goed te maken na de 1-6 nederlaag eerder dit seizoen. De eerste helft ging nagenoeg voorbij zonder hoogtepunten. Beide keepers hadden niet veel te doen, want de wedstrijd werd uitgevochten op het middenveld en de 0-0 bij rust was een logische stand.

Na de rust werden de gasten beter. Joost Heij en Maarten Zwaan kregen een paar goede mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak om de score te openen. Aan de andere kant waren Sjoerd Geers en Timon Hazewinkel dicht bij een doelpunt. De grootste kans van de tweede helft was voor Zwaan. Met een simpele beweging zette hij de verdediging van DVVA op het verkeerde been, alleen stuiterde zijn inzet via de binnenkant van de paal terug in het veld.

Twaalf minuten voor tijd brak DVVA de score open. Een voorzet van Sjoerd Geers kwam op het hoofd van Job Arntz en hij liet doelman Dirk Roelofsen kansloos. In de slotfase maakte Timon Hazewinkel aan alle onzekerheid een eind door een vlijmscherpe counter tot doelpunt te promoveren en de wedstrijd te beslissen: 2-0.

Met deze drie punten heeft DVVA iets meer afstand genomen van de nacompetitiestreep. Amstelveen ziet het gat naar de middenmoot steeds groter worden en blijft voorlaatste staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)