Late winst voor FC Almere tegen CDW

Tweedeklasser FC Almere heeft bij CDW op het laatste moment de punten nog weg kunnen halen. De ploeg van Charles Loots kwam na de rust met 1-0 achter en kwam pas laat in de wedstrijd op gelijke hoogte. In blessuretijd wist men op de valreep alsnog drie punten te behalen.

De beginfase van dit duel was voor FC Almere. Mede doordat CDW erg defensief begon, kon Almere meer balbezit houden. Na 10 minuten was er toch een grote kans voor de thuisclub, maar doelman Gijs Roelofsen stopte het schot van Dani Pot. Almere kwam echter goed terug, maar vergat om te scoren en bleef CDW goed op de been. De rust ging dan ook met 0-0 in.

Na de hervatting kreeg de thuisclub wat meer vat op de wedstrijd en hield men de gasten op eigen helft. Uit een aanval van CDW kwam uiteindelijk ook de openingstreffer uit een strafschop door Ingmar de Wit. De spits ging op rand zestienmetergebied door en was het Almeerder Tjeerd Hof die hem onderuit haalde. De arbiter wees resoluut naar de stip.

FC Almere bracht even later Mitchel Smit en Douwe Willemars binnen de lijnen voor Zakaria Lamhamdi en Tjeerd Hof en wat later bleek niet zonder succes. Almere nam weer het initiatief en drong flink aan. Met nog vier minuten te spelen kreeg Almere een vrije schop. Peter van Dongen krulde de bal bij de tweede paal, waarna invaller Mitchel Smit zijn ploeg op gelijke hoogte schoot: 1-1. De druk bleef op het doel van CDW en in blessuretijd kwam Milan Looijer goed. Hij gaf de bal knap voor op Mike de Blieck, die FC Almere alsnog de overwinning bezorgde:1-2. Met nog een minuut te gaan bleef Almere de wedstrijd controleren en pakte men uiteindelijk toch nog de drie punten.

Door de winst blijft Almere nog steeds meedoen voor de bovenste plekken. Ook voor de tweede periode is de ploeg van trainer Loots nog steeds kansrijk. Over twee weken krijgt Almere bezoek van het sterke IJFC.

Tekst en foto: Herman de Wit