Home / Algemeen / Leden DWS spannen kort geding aan tegen bestuur

Leden DWS spannen kort geding aan tegen bestuur

Een groepje leden heeft, onder aanvoering van Mo Ait Hassou, een kort geding aangespannen om het bestuur van DWS te kunnen afzetten. Er staat al een schaduwbestuur klaar en ze willen indien nodig alle rechtsmiddelen uit de kast trekken.

De afgelopen weken stond DWS, niet voor het eerst, onder hoogspanning. Op het moment dat de club dacht dat de rust weer was wedergekeerd, na intimidaties en aantijgingen, en er een Algemene Ledenvergadering werd georganiseerd, werd een groepje leden buiten de poorten tegengehouden omdat ze niet op de ledenlijst stonden.

Zij werden, naar eigen zeggen, zonder pardon uitgeschreven of uit de selectie gezet, nadat ze zich tegen het bestuur hadden geuit. Ook stellen ze vragen bij de solidariteitsbijdrage voor Oussama Assaidi (2015), menen zij dat financiële stukken ontbreken en dat de statuten van de club niet worden nageleefd. “DWS lijkt van de regen in de drup te belanden door een niet naar behoren presterend bestuur”, luidt het verweer.

Ait Hassou noemt DWS zelfs ‘de slechts georganiseerde club van Amsterdam’. “Ze hebben er een puinhoop van gemaakt. Als je niet kan functioneren, hoor je geen vereniging te besturen. Ze zijn incapabel, alles is geheimzinnig. Elke bestuurder die zoiets doet kan in Nederland opstappen.”

Via de rechter proberen zij nu de orde te herstellen om de club zelf op een goede manier te kunnen besturen. Ook loopt er een arbitragezaak bij de KNVB en wordt er een bodemprocedure gestart. Er staat al een driekoppig schaduwbestuur klaar. De andere twee bestuursleden willen zij overlaten aan de leden. “Dan kunnen wij van DWS weer een gezonde club maken.”

Het bestuur van DWS bevestigt dat er een kort geding is aangespannen, maar wil verder geen commentaar leveren. “Wij letten op alle bij DWS betrokken belangen en herkennen ons niet in het beeld dat deze groep afschildert. De rechter gaat hierover beslissen.” Het kort geding dient op woensdag 11 juli.

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend