Leerzame middag voor debutant Wartburgia tegen Zwaluwen ’30

De eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse voor Wartburgia begon niet slecht. Tegen het sterk geachte Zwaluwen ’30 bood de debutant prima partij en het werd een open begin.

 Het eerste half uur was voor de thuisclub, die de keeper van de gasten maar liefst 3 keer testten met een lob. Wartburgia-spits Mark Zwagerman kwam het dichtste bij een doelpunt met een listig balletje op de lat. Daarna zette het fysiek sterke Zwaluwen aan en sneed knap door de verdediging waarna Diovaris Balentina in de 29ste minuut de trekker overhaalde. Een paar minuten later al leidde een misverstand tussen keeper en verdediging tot de 0-2 van Samed Cetin. Een wat geflatteerde ruststand, maar een goede leerschool voor Wartburgia, dat moet leren dat fouten op dit wat hogere niveau bijna altijd worden afgestraft. 

Na rust durfde de thuisclub wat meer naar voren te spelen en uit een mooie crosspass van Gijs Oostermijer scoorde linksbuiten Joep de Kort in de 51ste minuut knap door van flinke afstand hard in te schieten. Net toen Wartburgia op jacht wilde naar de gelijkmaker ontsnapte Zwaluwen rechtsbuiten Jerven Devid en poeierde binnen. In de 65ste minuut kopte Thom Nelen uit een corner ook nog de 1-4 binnen en speelde Zwaluwen ’30 de wedstijd rustig uit. Ondanks de 1-4 eindstand werd het in de tweede klasse debuterende Wartburgia zeker niet weggespeeld maar resteert na de eerste twee wedstijden ondanks het verzorgde spel een wat katerig gevoel. De remedie is kraakhelder: geen fouten meer maken en zorgvuldiger omgaan met de eigen kansen. 

Volgende week wacht echter weer geen makkelijke opgave, Wartburgia gaat dan op bezoek bij Olympia Haarlem. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)