Legmeervogels biedt Puck Postma (Koninklijke HFC) kans in eerste elftal

Zondag eersteklasser Legmeervogels heeft de vierde aanvallende versterking voor volgend seizoen binnen. Puck Postma komt over van Koninklijke HFC. De 21-jarige aanvaller werkte in de winterstop een stage af bij Cambuur, maar doet nu een stapje terug.

Postma kent de nieuwe trainer Florian Wolf uit zijn tijd in de jeugd van FC Volendam. “Ik was erg positief en het spreekt mij aan dat hij met videobeelden werkt. Ik denk dat Legmeervogels een mooie club is om een stapje terug te doen om daarna weer omhoog te gaan. Het is een club met ambitie en een goede stap in mijn ontwikkeling. Ik ben nu 21 jaar en op een leeftijd dat ik in een eerste elftal moet voetballen.”

Vorig seizoen scheurde Postma zijn kruisband af, waardoor hij acht maanden moest toekijken. Deze jaargang maakt hij zijn minuten in het tweede elftal van Koninklijke HFC. Bij zijn nieuwe club heeft hij al een goed beeld van wat hem te wachten staat, nadat hij Legmeervogels zondag zag winnen van AGB (1-3). “Er wordt hard gewerkt voor elkaar. Ik denk dat ik veel strijd moet gaan leveren en laten zien wat ik allemaal kan. Ik denk dat we er een mooi jaar van kunnen maken. Er zijn al veel spelers bijgehaald waar wij in de eerste klasse mee moeten doen om de bovenste plekken.”

De spits speelde in de jeugd van HFC Haarlem, FC Volendam en de beloften van Go Ahead Eagles. Afgelopen winter liep hij stage bij Cambuur en leek een nieuwe kans in het profvoetbal aanstaande. Toch doet Postma liever een stapje terug naar de eerste klasse. “Ik ben nu al zo een vier jaar tussen het eerste en tweede elftal aan het schommelen, bij Go Ahead Eagles en Koninklijke HFC. Ik vind het nu belangrijk om in een eerste elftal te gaan spelen en het plezier terug te vinden.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)