Home / Algemeen / Legmeervogels blijft in de race voor de prijzen

Legmeervogels blijft in de race voor de prijzen

Door een overwinning op AFC’34 blijft Legmeervogels goed meedraaien bovenin de zondag eerste klasse A. De ploeg van Michel Nok was met 4-3 te sterk voor de Alkmaarders.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden waarin Legmeervogels een vroege achterstand te verwerken kreeg, namen de Uithoorners nu na drie minuten een 1-0 voorsprong. Een vrije trap op zeker 25 meter van het doel werd door Dennis Bakker op zeer fraaie wijze binnen geschoten. Daarna dacht de thuisploeg een makkelijke middag te krijgen. In plaats daarvan nam AFC’34 het initiatief over en zakte het spel van Legmeervogels naar een bedenkelijk niveau.

Namens de bezoekers kregen Stan Snijders, Giovanni Dors en Jordan de Jong (volgend seizoen Legmeervogels) diverse kansen op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk vlak voor rust via Dors. Legmeervogels mocht hierbij zijn handen dichtknijpen dat er halverwege slechts een gelijke stand op het scorebord stond.

In de tweede helft was de Uithoornse defensie beter bij de les en werd er in de openingsfase geen kans weggegeven. Aan de andere kant van het veld liep de thuisploeg in korte tijd uit naar 3-1. Damien de Vegt pikte een verkeerde terugspeelbal op en maakte oog-in-oog met doelman Mike Wesselink geen fout, vlak daarna tekende Bakker op aangeven van Janyro Purperhart voor zijn tweede doelpunt van de middag.

Nick Verschut kreeg een tweetal mogelijkheden om het duel helemaal op slot te gooien, alleen liet hij dit na. Zeven minuten voor tijd bracht AFC’34 de spanning terug. Invaller Kobina Plange, die na dit seizoen terugkeert naar Hoofddorp, maakte de 3-2 en dat zorgde meteen voor een spannende slotfase. Tim Correia bracht het verschil namens Legmeervogels vervolgens weer terug op twee doelpunten, waarna Dors diep in blessuretijd de eindstand op 4-3 bepaalde.

Omdat alle concurrenten ook wonnen, verandert er niets in de kop van de ranglijst. Legmeervogels blijft derde staan, op twee punten van koploper Fortuna Wormerveer. De komende weken treffers de Uithoorners twee degradatiekandidaten: Hillegom en EDO. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag: Hans Heere
Archieffoto: Ronald Bakker