Home / Algemeen / Legmeervogels blijft in Uitgeest steken op gelijkspel

Legmeervogels blijft in Uitgeest steken op gelijkspel

Florian Wolf is er met Legmeervogels niet in geslaagd om te winnen van zijn oude club FC Uitgeest. De oefenmeester zag de Uithoorners niet verder komen dan een 1-1 gelijkspel, waardoor Legmeervogels voorlopig genoegen moet nemen met een bijrol in de zondag eerste klasse A.

Het begon in Uitgeest erg goed voor de bezoekers. Al na twee minuten had Legmeervogels een 0-1 voorsprong te pakken. Puck Postma kon ver doorkomen en zijn voorzet werd op een fraaie manier ingekopt door Yasin Poyraz. Na de snelle treffer wilden de Uithoorners meer. Het ontbrak alleen telkens aan de beslissende pass om echt gevaarlijk te worden en snel het verschil te maken.

FC Uitgeest kreeg voor de rust nog een paar aardige mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Mike Olgers mikte te hoog met zijn kopbal en een inzet van Stan Vrouwe werd door verdediger Mitchell Verschut van de doellijn gehaald. Ook na de theepauze moest Legmeervogels alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Een matige uittrap van doelman Halil Süzülmüs kwam via Lester Half bij Max Dekker terecht. Oog-in-oog met de sluitpost schoot Dekker de 1-1 binnen.

Dat werd ook de eindstand, omdat het beide ploegen niet lukte om een aantal mooie aanvallen doeltreffend af te ronden. De laatste tien minuten eiste scheidsrechter Straver (staakte drie weken geleden het duel tussen Zaanlandia en AGB, red.) de hoofdrol op door nog zes gele kaarten uit te delen en één rode. Verschut mocht eerder gaan douchen dan zijn ploeggenoten, die de 1-1 mee terug naar Uithoorn namen.

Met zes punten uit zes wedstrijden staat Legmeervogels momenteel achtste. Volgende week krijgt de ploeg van Florian Wolf subtopper AGB op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker