Legmeervogels

Legmeervogels boekt broodnodige overwinning

Legmeervogels heeft zondag een broodnodige overwinning geboekt op LSVV. De laatste weken waren de resultaten van de ploeg uit Uithoorn minder en dat zorgde ervoor dat men inmiddels in de gevarenzone stond. Door de 4-1 zege op LSVV vindt Legmeervogels weer aansluiting.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 1a

Het waren roerige maanden voor de club, die Roy van der Mije zag vertrekken naar OFC en Alami Ahannach haalde als zijn opvolger. De ploeg uit Uithoorn besloot dit seizoen te kiezen voor een jonge en smalle selectie, met veel jongens uit de regio. Een risicovolle keuze in de eerste klasse, maar in een 5-3-2 systeem bleek dat goed te werken. Ahannach besloot dat na zijn komst om te zetten naar 4-4-2 en er was duidelijk tijd voor nodig om daar aan te wennen.

Tegen LSVV kwam de ploeg eerst nog op achterstand, door een goal van Remco Reinhard. De verdediging stond niet goed op te letten en al in de vijfde minuut was het raak. Verder ging het spel echter gelijk op en een paar minuten voor rust wist Legmeervogels de 1-1 te maken. Sven Verbeek zette de bal vanaf de achterlijn voor richting Regilio Kranenburg, die het afmaakte.

Na rust werd Legmeervogels sterker, maar de voorsprong bleef lang uit. Het was Mitchell Verschut die zijn ploeg na een solo op voorsprong zette. Een kleine tien minuten voor het einde kreeg Legmeervogels ook nog een overtalsituatie, toen William van der Leeden zijn tweede gele kaart kreeg. Hij vloerde Quint Piris in het strafschopgebied en Othman Lechkar benutte de penalty. Vlak voor tijd maakte Piris er zelf ook nog 4-1 van.

Zo heeft Legmeervogels dus plotseling weer aansluiting: het verschil met nummer 3 AFC ’34 is slechts 6 punten.

Bekijk hier alle foto’s van Michel Bes

Van der Mije stapt nu zelf naar de rechter vanwege geschil met Legmeervogels

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)