Legmeervogels dankzij Martijn Tjon-A-Njoek uit de zorgen

Door een ruime overwinning op NVC is Legmeervogels zo goed als zeker van een langer verblijf in de zondag eerste klasse A. Clubtopscorer Martijn Tjon-A-Njoek eiste de hoofdrol op bij de Uithoorners door een hattrick te noteren in het met 4-1 gewonnen duel.

Vooral de eerste 45 minuten was het een aantrekkelijk duel. Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg, die via Dennis Bakker en Martijn Tjon-A-Njoek al vroeg een paar kansen kreeg. Pas in de 34ste minuut werd de score geopend. Rodney Smorenberg zag zijn inzet na een fraaie aanval gekeerd worden, waarna Tjon-A-Njoek in de rebound trefzeker was. Niet veel later maakte de spits op aangeven van Yasin Poyraz er zelfs 2-0 van.

Even voor die tweede treffer van Legmeervogels was er een klein opstootje met als gevolg een rode kaart voor NVC’er Mitchel Kogeldans. Tegen tien man kwamen de Uithoorners geen moment in gevaar. Tjon-A-Njoek gooide het duel in het slot door zijn hattrick te voltooien: 3-0. Vlak daarna kon ook de thuisploeg verder met een man minder omdat Dennis Bakker zijn tweede gele kaart kreeg.

Na het wegzenden van Bakker zakte Legmeervogels onnodig terug, waardoor er zowaar een paar kleine mogelijkheden ontstonden voor NVC. Dit resulteerde zelfs in een eretreffer van Gilliam Hund. Het werd heel even spannend en voorkwam doelman Halil Süzülmüs met een fraaie redding een tweede goal van de bezoekers. Uiteindelijk maakte Faouzi Ben Yerrou vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde door uit een fraaie steekpass van Othman Lechkar de eindstand op 4-1 te bepalen.

Door de zege zijn de Uithoorners naar de zevende plek geklommen. De ruime marge op de nacompetitiestreep bedraagt tien punten, al hebben de teams onder Legmeervogels nog wedstrijden tegoed vanwege de zaak rond AGB. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)