Legmeervogels degradeert na tumultueus duel tegen Verburch

Legmeervogels is gedegradeerd. De ploeg uit Uithoorn was in de finale van de nacompetitie niet volledig bij de les en gingen pijnlijk met 3-5 ten onder tegen nummer twee Verburch, uit de derde klasse B. De Uithoornse formatie degraderen door de nederlaag naar de derde klasse. Een vechtpartij ontsierde het duel.

Trainer-coach Alain Heijman wond er geen doekjes om na afloop van het verloren duel. ,,We verliezen vandaag in een bizarre wedstrijd.” De coach van het geplaagde Legmeervogels doelde onder andere op een legio kansen die zijn ploeg kreeg. ,,Ik constateer dat we vandaag drie keer de lat en twee keer de paal hebben geraakt. We scoren wel drie keer, maar we krijgen er ook vijf tegen.”

Het begin was voor de Uithoorse formatie, die al direct een grote kans kregen. Ludnardo Schoop raakte de paal. Zo ging de eerste de beste kans verloren. Verburch pakte de zaken vervolgens energiek aan en scoorden drie keer achter elkaar in de eerste twintig minuten. ,,Hier hadden we niet op gerekend. Ik vond ook dat we er niet goed uitzagen”, constateerde Heijman met een gevoel voor understatement. Vince van der Knaap (2) en Terence van de Berg schieten Verburch op neutraal terrein in Noordwijk op een 0-3 voorsprong.

Ruben Kalkman en Milan Spit zorgden namens Legmeervogels voor de aansluiting (2-3) en de Vogels domineerden ook de rest van de eerste helft aan de bal. ,,We maken nieuwe afspraken in de rust en gaan met frisse moed aan de tweede helft beginnen. Vervolgens krijgen we een situatie in het strafschopgebied waarbij twee spelers, in mijn beleving, aan elkaar haken. Arbiter Streef beoordeelt dit anders en geeft Verburch een strafschop.”

Na de nieuwe domper (2-4) komt Legmeervogels opnieuw terug in de strijd. Sven van Beek maakt vlak voor tijd de 3-4 en de gele vogels jagen nog op de gelijkmaker. Die valt niet. Het is Vince van der Knaap die met zijn vierde treffer van de middag (3-5), via de kluts, Verburch laat promoveren en de tranen zijn voor Legmeervogels.

Een vervelende en pijnlijke middag voor de ploeg van Heijman, die na dit seizoen zelf trainer wordt in Benschop en Legmeervogels als derde klasser goed achterlaat voor zijn opvolger. ,,Helaas is het geen tweede klasse gebleven. We waren goed onderweg om ons te handhaven. Normaliter waren we gewoon in deze klasse gebleven, met het aantal punten wat we haalden. We doen als club een stapje terug in een scenario dat ik niet had kunnen bedenken. We hebben ons zelf de nek omgedraaid. Wat ik ook merkte was dat de energie uit de ploeg verdwenen was na de staking van tien minuten (vechtpartij buiten de lijnen, red) en wij verplicht naar binnen moesten.”

Mogelijk krijgt de vechtpartij nog een staartje, aangezien er wedstrijdbeelden zijn gemaakt, alles goed in beeld is en vastgelegd. Legmeervogels overweegt een rapport naar de KNVB te sturen. ,,Op de uitslag zal het geen invloed meer hebben, maar erg vervelend was het wel. Een heftige gebeurtenis voor iedereen die daar bij betrokken was”, sloot Heijman af.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)