Home / Algemeen / Legmeervogels door nederlaag afgeschreven als titelkandidaat

Legmeervogels door nederlaag afgeschreven als titelkandidaat

Legmeervogels speelt geen rol van betekenis meer in de titelstrijd in de zondag eerste klasse A. Nadat de ploeg van Michel Nok vorige week van koploper Fortuna Wormerveer verloor, was ook runner-up DEM in de tweede helft te sterk voor de Uithoorners: 0-3.

In het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Legmeervogels-doelman Mitchel Dijkstra, die vanwege zijn vertrek naar China (werkverplichtingen) voor de laatste keer onder de lat stond, moest handelend optreden op een inzet van Jordy Kluft. Legmeervogels kon weinig gevaar stichten omdat de aanvallen vaak over teveel schijven gingen, waar DEM zich eenvoudig op kon instellen. Bovendien zag de thuisploeg Nick Verschut met een zware blessure het veld verlaten. Hij komt zeer waarschijnlijk niet meer in actie dit seizoen.

De tweede helft was amper twee minuten oud toen DEM aan de leiding kwam. Rik Stals pakte een Uithoorns cadeautje dankbaar uit om de score te openen: 0-1. Legmeervogels was even van slag na deze tegentreffer en slaagde er niet meer in om zich te herpakken. Ginuwyne Olf – vanwege personeelsproblemen als centrale verdediger geposteerd – onderbrak een aanval door zijn directe tegenstander licht aan het shirt te trekken. Dit moest hij wel bekopen met een rode kaart omdat het een doorgebroken speler betrof.

Met een man minder was de verdediging van de thuisploeg niet op orde. DEM wist hier goed van te profiteren. Robert Vossebelt passeerde Mitchel Dijkstra om de Beverwijkse voorsprong te verdubbelen: 0-2. Legmeervogels deed er vervolgens alles aan om iets terug te doen, maar het ontbrak aan overtuiging in aanvallend opzicht. Uiteindelijk vergrootte Stals met zijn tweede treffer van de middag de zorgen voor de Uithoorners en bracht de 0-3 eindstand op het scorebord.

Door de tweede nederlaag op rij is de achterstand op koploper Fortuna Wormerveer gegroeid naar zeven punten. Met slechts drie wedstrijden te gaan, kan een streep door mogelijke titelaspiraties. Legmeervogels moet nu zelf de derde (of eventueel vierde) plek op de ranglijst handhaven en hopen dat Fortuna Wormerveer de derde periodetitel wint, zodat zij alsnog mee kunnen doen in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)