Legmeervogels door nederlaag in Assendelft afhankelijk geworden

Zondag eersteklasser Legmeervogels heeft plaatsing voor de nacompetitie voor promotie niet meer in eigen hand. De ploeg van Michel Nok verslikte zich in hekkensluiter Assendelft. Door een 2-1 nederlaag moeten de Uithoorners zelf winnen van Hoofddorp en hopen dat DEM er met de periodetitel vandoor gaat, zodat zij alsnog naar de nacompetitie gaan.

Binnen een minuut had Jordi van Gelderen de score al kunnen openen voor Legmeervogels. Zijn kopbal, uit een hoekschop van Yasin Poyraz, verdween naast het doel. Aan de andere kant van het veld moest doelman Patrick Brouwer alle zeilen bijzetten om een treffer van Ali El Ghazali te voorkomen.

Nadat de storm even was gaan liggen, kreeg Assendelft een licht overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Legmeervogels was in het laatste kwartier voor rust wel dreigend. Een doelpunt van Yorick van der Deijl werd geannuleerd wegens buitenspel en Poyraz zag zijn omhaal door een Assendelfter van de doellijn gehaald worden.

De bezoekers probeerden in een te laag tempo de verdediging van Assendelft te doorbreken. Dat lukte pas na een uur spelen. Op aangeven van Poyraz brak Kenneth van der Nolk van Gogh de ban: 0-1. Enkele minuten later voorkwam doelman Jorrit van Hoolwerff een verdubbeling van de achterstand door een vlammend schot van Dennis Bakker op fraaie wijze uit het doel te houden.

Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg brutaal op gelijke hoogte. Een foute pass op het Uithoornse middenveld leidde een counter van Assendelft in. Via de kluts kwam de bal bij Sven Talsma en zijn inzet werd vervolgens voldoende getoucheerd door Van Gelderen om zijn eigen doelman Brouwer kansloos te laten. Nog geen vijf minuten later had Assendelft zelfs de leiding te pakken. Met een knappe kopbal bracht Ron van de Valk de 2-1 op het scorebord.

Die achterstand kwam Legmeervogels niet meer te boven, ondanks dat de bezoekers naar verluidt twee keer werden benadeeld door de scheidsrechter. Eerst zag de leidsman een overduidelijke handsbal over het hoofd en even later wuifde hij een zware overtreding weg. Het lukten de Uithoorners niet om een goed resultaat te behalen en daarmee een nacompetitieticket in eigen hand te houden. Zelfs bij winst volgende week op Hoofddorp is dat niet zeker.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.