Legmeervogels haalt ook Othman Lechkar van Koninklijke HFC

Samen met Puck Postma bewandelt Othman Lechkar komende zomer de weg van Koninklijke HFC naar Legmeervogels. De 21-jarige middenvelder wordt al een jaar gevolgd door de Uithoornse eersteklasser en maakt nu de overstap.

Een jaar geleden verkoos hij een langer verblijf in Haarlem boven een vertrek naar Legmeervogels. Een gesprek met de nieuwe trainer Florian Wolf trok hem deze keer over de streep. “Ik twijfelde nog wel even, omdat er ook andere clubs geïnteresseerd waren. Toch heb ik voor Legmeervogels gekozen. Deze trainer kan mij verder ontwikkelen om zo stap voor stap hogerop te komen.”

Bij de zondag eersteklasser hoopt hij uit te groeien tot een belangrijke speler in het elftal. “In het gesprek met de trainer heb ik uitgelegd op welke punten ik mijzelf nog kan ontwikkelen. Hij werkt met video-analyse en dat zal goed zijn voor mijn ontwikkeling. In de eerste klasse ligt het tempo hoger dan in de reserve Hoofdklasse, maar dat zou geen probleem moeten zijn.” De oud-jeugspeler van AFC, AZ, FC Utrecht en Almere City traint wekelijks mee met het eerste elftal. Een stap naar de A-selectie bleef echter uit. “Dan is het frustrerend om in het tweede elftal te spelen. Legmeervogels zie ik als een goede stap voor mijn carrière.”

Ondanks dat Lechkar het niet heeft weten te schoppen tot het eerste elftal, kijkt hij toch met een goed gevoel terug op zijn tijd bij de Haarlemse tweededivisionist. “Ik ben door iedereen goed opgevangen. Koninklijke HFC is een mooie club, alleen is het jammer dat ik er veel in het tweede heb gespeeld. Mijn hoogtepunt was het kampioenschap van Nederland. Een groot feest en een hele mooie ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Ik hoop zoiets bij Legmeervogels ook mee te kunnen maken.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)