Home / Algemeen / Legmeervogels helpt Zeeburgia een handje met bijzonder eigen doelpunt

Legmeervogels helpt Zeeburgia een handje met bijzonder eigen doelpunt

Zondag eersteklasser Zeeburgia heeft voor de tweede keer dit seizoen van Legmeervogels gewonnen. Een eigen doelpunt van Revelino Slijters maakte het verschil, in het voordeel van de Amsterdammers: 1-2.

Het begon nog zo goed voor Legmeervogels. Binnen zeven minuten had de thuisploeg de voorsprong te pakken. Uit een voorzet van Yorick van der Deijl opende clubtopscorer Martijn Tjon-A-Njoek de score, nadat hij enkele minuten daarvoor nog doelman Gregory Martin redding zag brengen op zijn kopbal. Na deze treffer golfde het spel op en neer in een aantrekkelijk duel.

Halverwege de eerste helft kwam Zeeburgia geheel onverwachts op gelijke hoogte. De Uithoornse defensie stond even te slapen toen een lange bal bij Denzel Plettenburg belandde. Oog-in-oog met doelman Clé Vos de Mooij faalde hij niet: 1-1. Nog voor de rust voorkwam Martin met een uiterste krachtsinspanning (en de hulp van de paal) een treffer van Van der Deijl. Aan de andere kant van het veld werd een inzet van Gilermo Pengel ternauwernood uit het doel gehouden door Legmeervogels-verdediger Faouzi Ben Yerrou (ex-Zeeburgia).

Direct na rust namen de bezoekers op bijzondere wijze de leiding in handen. Tot ieders verbazing speelde Revelino Slijters de bal terug, terwijl Vos de Mooij dit niet meer kon herstellen en de bal op die manier in het verlaten doel rolde. Legmeervogels was door die eigen goal even van slag, maar Zeeburgia verzuimde te profiteren van de geboden kansen en de Uithoorners de nek om te draaien.

Tjon-A-Njoek was vervolgens dicht bij zijn tweede van de middag, maar net als in de eerste helft zat het hem niet mee in de afronding. In vrije positie mikte hij over en van afstand schoot hij de bal tegen de onderkant van de lat. Volgens de grensrechter had de bal de doellijn niet gepasseerd en dus geen gelijkmaker. Na die situatie werd het in en langs het veld wat onrustig. Voor scheidsrechter Juroen Koene was het zelfs reden om een korte afkoelingsperiode van vijf minuten in te lassen.

Eenmaal terug op het veld werd het duel zonder verdere vervelende voorvallen uitgespeeld. Zeeburgia kon de 1-2 voorsprong over de streep trekken en deed op die manier goede zaken. Slechts op doelsaldo staan de Amsterdammers nog onder de nacompetitiestreep. Legmeervogels bezet de zevende plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag: Hans Heere
Archieffoto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend