Legmeervogels

Legmeervogels houdt 3 punten in Uithoorn na zege op OSV

Zaterdagmiddag (29 augustus) ging het na een lange tijd afwezigheid eindelijk weer echt beginnen. Legmeervogels kreeg OSV op bezoek. Voor de Amsterdamse ploeg uit de tweedeklasse stond een moeilijke klus te wachten tegen een eerste klasse zondag team.

14:30 de schijnende zon boven sportpark De Randhoorn maakt de eerste bekerwedstrijd van de twee nieuwe coaches van beide ploegen een stuk aantrekkelijker. Beide ploegen waren de eerste paar minuten erg zoekende na een lange afwezigheid van officiële wedstrijden. Enkele minuten later werd OSV duidelijk brutaler en ging het team steeds meer op zoek naar de kansen via mooie combinaties. Maar zoals in de voetbalwetten staat geschreven “al benut je zelf de kansen niet doet de tegenpartij dat wel”. Dat kwam dan ook ter sprake: in de 13 minuut profiteerde Legmeervogels goed van de foute restverdediging van OSV. Romello Austin maakte op juiste manier gebruik van zijn snelheid, techniek en overzicht waardoor hij Quint Prins 1 op 1 zette met Loek Jacobs, keeper van OSV. Na de vroege achterstand hield OSV de koppen omhoog en wisselden de ploegen qua kleine kansen elkaar goed af, maar in de 33ste minuut was OSV weer aan de beurt, alleen liet Hidde Rozendaal de mega kans onbenut.

Na een sterke voetballende eerste helft kwam de uitploeg ook sterk uit de kleedkamer gelopen. Mede dankzij mooi samenspel over de rechterkant en via een scherpe dieptebal over de verdediging van de vogels kwam Scotty Coolen 1 op 1 met de keeper en schoot hij net naast de buitenkant van de linkerpaal. Na alle gemiste kansen van OSV lieten de spelers enkele minuten later hun kop hangen en leekde wedstrijd gespeeld. De vogels profiteerden daar professioneel van en maakten in de 57ste minuut de 2-0. De bal werd op het middenveld veroverd en via de juiste combinatie werd Regilio Kranenburg diep gestuurd. Hij rondde de kans eenvoudig af. Legmeervogels nam daarna duidelijk de touwtjes in eigen handen en speelde de wedstrijd op de juiste manier uit. In de 90steminuut werd de laatste tik nog even uitgedeeld door Romello Austin die 3-0 eindstand op het bord zette.

Trainer Ton Pronk was enigszins goed te spreken over zijn eerste officiële wedstrijd. “Het niveau was wisselend. We hadden tijdens de hele wedstrijd een paar goeie periodes. Dat zorgt dan ook gelijk voor 3 goals, wat positief is, maar dat hadden we in een veel eerder stadium uit moeten breiden.” Dat de jongens de coronaperiode achter rug hebben is duidelijk te merken. “Het gaat met vallen opstaan. We zijn opzoek naar ritme en een constante speelwijze . Dat zullen we zo snel mogelijk willen finetunen, zodat we met overtuiging door kunnen gaan in de beker.”

OSV had op voetballend gebied het betere van het spel zaterdag. “We hebben veel stappen op voetballend gebied gezet”, kijkt Maurice Renger positief terug. “Vandaag hebben we laten zien dat we voetballend met fases mee kunnen met Legmeervogels. Maar dat je wel duidelijk het verschil ziet met het maken van persoonlijke fouten en dat straft Legmeervogels duidelijk af.” De volgende twee wedstrijden zal OSV Vitesse 22 en Maarssen op bezoek krijgen, twee ploegen uit dezelfde klasse. Renger verwacht dat zijn ploeg onlangs het teleurstellende resultaat zeker de aankomende wedstrijden de overwinningen gaan pakken.

Tekst: Auke Kooreman

Archieffoto: Michel Bes