Legmeervogels in tweede helft voorbij FC Weesp

Tijdens de eerste bekerwedstrijd van het seizoen troffen Legmeervogels en FC Weesp elkaar. Beide ploegen hebben als doelstelling om zich dit seizoen te handhaven. Legmeervogels in de zondag eerste klasse, FC Weesp in de zondag tweede klasse.

De Weespers schoten echter uit de startblokken en kwamen via Jabi al binnen 10 minuten verrassend op een 0-1 voorsprong. Na een half uur wist Weesp de voorsprong zelfs te verdubbelen, toen Floris Lukken al zwevend de bal in het doel werkte. Het lukte de thuisploeg echter snel om de aansluitingstreffer te maken. Het was Jerry Osei die de 1-2 mocht maken, omdat Jasper Foppen, Jesse Rijnsburger en doelman Jip van Wilsum de bal allemaal niet weg kregen op de doellijn.

In de tweede helft waren er kansen over en weer, maar was het alleen de thuisploeg die nog tot scoren kwam. Dat lukte maar liefst drie maal. Invaller Stan Tjassens tekende voor de gelijkmaker. Na een een-tweetje met Nick Verschut kon hij de 2-2 simpel binnentikken, omdat Van Wilsum uit zijn doel was gekomen, maar niet op de goede plek stond.

Goals van Sven van Beek en nogmaals Tjassens zorgden ervoor dat Legmeervogels het duel met 4-2 won. Toch zal Dick-Jan Ente, die voor het eerst op de bank zat bij FC Weesp, perspectief zien. Zijn piepjonge ploeg, waarvan de oudste spelers uit 1996 komt, bood een behoorlijke tijd prima tegenstand aan Legmeervogels.

Volgende week komen beide ploegen al op zaterdag om half 3 in actie. Legmeervogels gaat op bezoek bij FC Aalsmeer, FC Weesp ontvangt Argon.