Legmeervogels laat kampioen Velsen met de schrik vrijkomen

Lange tijd Legmeervogels een kampioenschap voor Velsen te verpesten, en JOS/Watergraafsmeer daarmee een grote dienst te bewijzen. In de laatste tien minuten moest de ploeg van Florian Wolf alsnog het hoofd buigen voor de kersverse kampioen van de zondag eerste klasse A: 2-4.

Toen er pas vijf minuten gespeeld waren in Uithoorn, waar de wedstrijd later begon vanwege een blessure van de grensrechter, stond er een verrassende 2-0 stand op het scorebord. Puck Postma stelde eerst Yasin Poyraz in staat om de score te openen en was meteen daarna zelf ook trefzeker. Het had nog mooier kunnen worden voor de thuisploeg. Na een kwartier was Mitchell Verschut dichtbij de 3-0, maar zijn inzet verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Velsen had aan een gelijkspel voldoende voor het kampioenschap en moest dus aan de bak. Halil Süzülmüs wist meerdere keren een aansluitingstreffer te voorkomen totdat hij op slag van rust alsnog geklopt werd door een kopbal van Patrick Castricum. In de jacht op de gelijkmaker was Velsen na de rust een stuk feller. De druk op het Uithoornse doel werd opgevoerd en de thuisploeg moest het hebben van snel uitgevoerde counters. Dat had ook bijna succes, alleen zette Rodney Smorenberg te weinig kracht achter zijn poging.

Pas in de 84ste minuut slaagde de koploper erin de stand gelijk te trekken. Een verre inworp zorgde voor zoveel onrust in de defensie waardoor Giovanni Dors de 2-2 kon maken. Bovendien moest Legmeervogels vlak daarna met tien man verder omdat Halil Süzülmüs rood kreeg. Er was al drie keer gewisseld, dus nam Dennis Bakker plaats onder de lat. Velsen maakte daar handig gebruik van. Door doelpunten van Dors en in blessuretijd Zeno van Ooijen liepen de bezoekers uit naar een 2-4 overwinning.

Als kampioen promoveert Velsen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Hoofdklasse. Legmeervogels heeft het seizoen afgesloten op de achtste plek. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag eerste klasse A.