Home / Algemeen / Legmeervogels laat punten liggen bij Boshuizen

Legmeervogels laat punten liggen bij Boshuizen

Legmeervogels heeft de kans laten liggen om gedeeld koploper Boshuizen een nederlaag te bezorgen. De ploeg van Florian Wolf verzuimde het duel vroegtijdig te beslissen en gaf in de slotfase een 1-2 voorsprong uit handen: 3-2.

De start van de Uithoorners was matig. De achterhoede van Legmeervogels was bij de eerste aanval van Boshuizen nog niet bij de les en Gerson Pisas kon de thuisploeg binnen een minuut heel eenvoudig aan de leiding brengen: 1-0. Na de tegentreffer pakten de bezoekers de draad op. Langzaam werd er een veldoverwicht opgebouwd. Bij Boshuizen sloop er wat onrust in, maar Legmeervogels profiteerde hier niet van. Zo schoot Rodney Smorenberg veel te gehaast nadat een verkeerde uittrap van de doelman voor zijn voeten belandde. Zijn schot verdween huizenhoog over het doel.

Diezelfde Smorenberg was in de zeventiende minuut wel verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Op aangeven van Noud Schartman tekende de middenvelder voor de 1-1. Legmeervogels was de bovenliggende partij, kreeg ook een aantal uitgespeelde mogelijkheden en kwam vlak voor rust terecht aan de leiding. Een snel genomen vrije trap van Dennis Bakker kwam via Anwar Akrouh terecht, die de 1-2 op het scorebord zette.

Ook in het eerste kwartier van de tweede helft waren de bezoekers beter dan Boshuizen. Meerdere spelers vergaten de trekker over te halen en bleven constant afleggen, waar ze zelf juist vaak in vrijstaande positie stonden. Boshuizen moest een goed resultaat behalen om kans te maken op de eerste periodetitel – die ging uiteindelijk op doelsaldo naar JOS/Watergraafsmeer – en wisselde hierdoor ook aanvallend.

Tot de 83ste minuut hield de verdediging van Legmeervogels zich goed staande, zonder grote kansen weg te geven. Op dat moment beging vleugelverdediger Revellinio Slijters een lichte overtreding. Dat was voor de scheidsrechter genoeg om een strafschop te geven, die Tommy Sinteur benutte: 2-2. Nog geen drie minuten later maakte Calvin Dreesde met een op het oog zacht afstandsschot de comeback van Boshuizen helemaal compleet: 3-2.

De overgebleven tijd was voor Legmeervogels te kort om nog een punt over te houden aan het duel, waar de Uithoorners wel recht op zouden hebben. Door de nederlaag zakte de ploeg van Florian Wolf naar de tegenvallende twaalfde plaats. Volgende week moet Legmeervogels op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto Ronald Bakker