Legmeervogels laat twee punten liggen in Hillegom

In de promotiestrijd in de zondag eerste klasse A heeft Legmeervogels zich verslikt in hekkensluiter Hillegom. De ploeg van Michel Nok speelde op bezoek bij de rodelantaarndrager met 1-1 gelijk en zakt daardoor naar de vierde plaats.

Legmeervogels liet Hillegom het spel maken, ervan uitgaande dat zij een goed resultaat moest behalen, om vervolgens met een paar uitvallen gevaarlijk te worden. Na een kwartier werd het spel van de Uithoorners slordig en was de ploeg volgens Nok “te voorspellend”, met weinig beweging. Toch kregen de gasten een aantal kansen. Rahim Gök (vorig seizoen doelman van Legmeervogels) weerhield Yasin Poyraz tot twee keer toe van het maken van een openingstreffer en ook Mitchell Verschut kreeg de bal er van dichtbij niet in.

Terwijl er in de eerste helft niet werd gescoord door beide ploegen, was het tweede bedrijf amper tien minuten bezig toen de stand op het scorebord was veranderd in 1-1. Hillegom kwam verrassend aan leiding. De thuisploeg onderbrak een aanval van Legmeervogels, Jasper van Trigt bezorgde de bal bij de vrijstaande Aidan Ryan en hij liet Legmeervogels-keeper Mitchel Dijkstra kansloos: 1-0.

De gasten zochten vrij snel de aanval om deze achterstand ongedaan te maken en slaagden hier binnen drie minuten in. Een voorzet van de opgekomen Faouzi Ben Yerrou werd door Poyraz binnen gekopt voor de 1-1. Hierna ontstond er een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen voor de winst gingen. Damien de Vegt zag zijn puntertje net naast het doel verdwijnen en Gök had het nakijken op een inzet van Bakker, maar de lat bracht redding voor Hillegom.

De 1-1 stand bleef gehandhaafd, waar Legmeervogels een gevoel aan overhield dat er twee punten werden verloren. Het puntverlies kunnen de Uithoorners niet goed gebruiken, want de concurrenten wonnen wel. Daardoor is de achterstand op koploper Fortuna Wormerveer gegroeid naar vier punten. Komend weekend treft Legmeervogels met EDO opnieuw een ploeg die in degradatienood verkeert. Het duel wordt gespeeld op zaterdagavond.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.