Home / Algemeen / Legmeervogels loopt op karakter over AFC’34 heen

Legmeervogels loopt op karakter over AFC’34 heen

Legmeervogels heeft een uitstekende collectieve prestatie geleverd door titelkandidaat AFC’34 met 1-3 te verslaan. De ploeg van Michel Nok imponeerde op bezoek in Alkmaar en bleef door de zege in het spoor van de kopgroep.

In de openingsfase ging het op en neer met kansen voor beide ploegen. Legmeervogels-doelman Mitchel Dijkstra redde goed op een inzet van Arsenio Dihalu en aan de andere kant zorgde een vrije trap van Dennis Bakker voor veel onrust in het strafschopgebied van AFC’34, alleen bleef het nog zonder treffer. Halverwege de eerste helft konden de Uithoorners opgelucht ademhalen toen een combinatie tussen Stefan Smal en Giovanni Dors eindigde met een schot op de paal.

Daarna nam Legmeervogels het weer over. Tim Correia leverde de bal af aan Yasin Poyraz, die de gasten naar een 0-1 voorsprong schoot. Die treffer bracht AFC’34 van slag en zowel Bakker als Yorick van der Deijl kreeg een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Het ontbrak echter aan een beetje geluk.

De tweede helft begon spectaculair. Vlak na een goede kans voor Van der Deijl moest Mitchell Verschut op de doellijn handelend optreden om een gelijkmaker van Luc Schuffelen te voorkomen. Tien minuten na de rust slaagde Legmeervogels erin om de voorsprong te verdubbelen. Nadat een inzet van Correia te zacht was om AFC’34-doelman Joey Wiese te passeren, speelde de sluitpost een hoofdrol bij de treffer van Van der Deijl. Hij haalde de bal van achter de doellijn weg en op advies van de grensrechter werd het doelpunt goedgekeurd: 0-2.

Nog geen zes minuten later beslisten de gasten het duel. Van een meter of 35 verdween een schitterende uithaal van Bakker via de onderkant van de lat in het Alkmaarse doel: 0-3. Kenneth van der Nolk van Gogh was even later zelfs dicht bij de 0-4 om AFC’34 echt de doodsteek uit te delen. Zijn inzet eindigde echter tegen de paal. Pas diep in de blessuretijd deed de thuisploeg iets terug en bepaalde Sercan Yilmaz de eindstand met deze eretreffer op 1-3.

Legmeervogels blijft door de zege op een vierde plaats staan. Volgende week krijgen de Uithoorners promovendus AGB op bezoek, terwijl AFC’34 naar de ongeslagen koploper JOS/Watergraafsmeer moet. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker