Legmeervogels met fantastisch gevoel de winterstop in

Legmeervogels mag zich tijdens de feestdagen gedeeld koploper van de zondag eerste klasse A noemen. De ploeg van Michel Nok won op eigen veld van laagvlieger van Assendelft en deelt de wintertitel met JOS/Watergraafsmeer, dat wel een wedstrijd tegoed heeft.

De Uithoorners begonnen furieus aan het duel en zetten Assendelft direct vast. De eerste 25 minuten speelden zich alleen af op de helft van de gasten. Binnen vijf minuten stuitten achtereenvolgens Mitchell Verschut en Tim Correia op doelman Jorrit van Hoolwerff. Yorick van der Deijl had het ongeluk dat de paal een openingstreffer in de weg stond. Verschut dacht vlak voor rust de score wel te openen, maar in de ogen van scheidsrechter Bas Oosterlaken ging daar een overtreding aan vooraf. Dat het halverwege nog 0-0 stond, was een teleurstellende ruststand voor de thuisploeg die heer en meester was.

Vlak na de hervatting was het wel raak. In een druk doelgebied gaf Damien de Vegt het laatste zetje voor de 1-0. Vijf minuten later lag ook de tweede Uithoornse treffer in het vijandelijke doel. De Vegt werd in het strafschopgebied onderuit gehaald met een penalty als gevolg. Deze werd door Dennis Bakker feilloos benut: 2-0.

In plaats van de voorsprong verder uit te breiden zakte Legmeervogels ver terug op eigen helft en gaf Assendelft daardoor onnodig veel ruimte. Ondanks dat de gasten nauwelijks gevaar konden stichten, werd dit door Ron van der Valk afgestraft: 2-1. De aansluitingstreffer zorgde er zelfs voor dat Assendelft ervoor koos om de strijdwijze aan te passen en aanvallender te gaan spelen. Legmeervogels werd meer onder druk gezet en ontsnapte toen een inzet van Stefan Seijs voorlangs schoot.

Het lukte de thuisploeg zelf niet om in de tegenaanval gevaarlijk te zijn, voornamelijk vanwege teveel verkeerde keuzes. Veel maakte het niet uit, want door de 2-1 overwinning staan de Uithoorners bovenaan, weliswaar met één wedstrijd meer gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.