Legmeervogels moet meerdere erkennen in Fortuna Wormerveer

De eerste van de drie toppers in de zondag eerste klasse A heeft Legmeervogels niet kunnen winnen. De ploeg van Michel Nok bleek niet effectief genoeg om koploper Fortuna Wormerveer te verslaan. Door een 1-2 nedeerlaag zakten de Uithoorners naar de derde plaats.

Binnen zes minuten kreeg Legmeervogels de eerste tik te verwerken. Fortuna-aanvaller Ferry Heijnis werkte zich erg eenvoudig door de Uithoornse verdediging en maakte oog-in-oog met doelman Lev Persoon, die de licht geblesseerde Mitchel Dijkstra verving, geen fout: 0-1. Een vroege achterstand overkwam de runner-up ook in het heenduel in Wormerveer. Nadat Geoffrey Verweij een goede actie niet tot doelpunt kon promoveren, ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand. Persoon weerhield Heijnis met een uitstekende reflex van een tweede treffer.

Het duel tussen de nummers twee en één van de ranglijst golfde heen en weer. Fortuna Wormerveer had iets meer balbezit en was vaker op de helft van de tegenstander te vinden. Toch slaagde Legmeervogels er nog voor de rust in om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Verweij kwam via een kluts voor de voeten van Damien de Vegt, die doelman Nordin Bakker verschalkte: 1-1.

Ook in de tweede helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Na een uur spelen kwamen de bezoekers opnieuw aan de leiding. Persoon redde in eerste instantie goed op een inzet van Nick Snelders, maar werd in de rebound alsnog geklopt. Legmeervogels zocht weer de aanval en kreeg via De Vegt, Verweij en Yorick van der Deijl een paar kansjes op de gelijkmaker. Aan de andere kant van het veld ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand. Een schot van Snelders verdween via de handen van Persoon en de lat over het doel. Ondanks een slotoffensief slaagde Legmeervogels er niet meer in om een punt te pakken.

“Wij hadden geen geluk. We krijgen de kansen, maar maken die niet af. Fortuna Wormerveer heeft een goed elftal, maar toch.. De kansen die we krijgen moeten we afmaken”, oordeelde aanvoerder Mitchell Verschut na afloop. Zijn Legmeervogels werd op de ranglijst gepasseerd door DEM, de aankomende tegenstander.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Archieffoto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)