Foto Ronald Bakker

Legmeervogels onderuit bij concurrent Fortuna Wormerveer

Legmeervogels heeft de kans laten liggen om de koppositie van de zondag eerste klasse A over te nemen. Terwijl koploper JOS/Watergraafsmeer in Uitgeest verloor (2-0), gingen de Uithoorners met diezelfde cijfers onderuit bij concurrent Fortuna Wormerveer, dat nu de lijst aanvoert.

Na de nederlaag kon de ploeg van Michel Nok vooral naar zichzelf kijken, vanwege het niet effectief omgaan met de vele mogelijkheden die werden gecreëerd. Vanaf de eerste minuut liet de afwerking al veel te wensen over. Fortuna Wormerveer gaf het goede voorbeeld door dit af te straffen. Bij een tegenaanval omspeelde Ferry Heijnis verdediger Noud Schartman om vervolgens oog-in-oog met doelman Mitchel Dijkstra de 1-0 binnen te schieten.

Deze voorsprong had niet lang op het scorebord hoeven staan als Yorick van der Deijl (oog-in-oog met doelman Nordin Bakker) en Yasin Poyraz (schot geblokt) allebei vlak daarna wat koelbloediger om waren gesprongen met twee unieke mogelijkheden. Ook een zwakke inzet van Damien de Vegt, na een fraai overstapje van Van der Deijl, was een makkelijke prooi voor de keeper van Fortuna Wormerveer.

De thuisploeg was ver teruggedrongen op eigen helft en Legmeervogels had moeite om dit versterkte bastion binnen te dringen. Dat lukte Poyraz vlak voor rust nog, maar het lukte hem niet om een pass van Kenneth van der Nolk van Gogh voldoende onder controle te krijgen om gevaarlijk te worden. Op dat moment speelden de Uithoorners al tegen tien man, omdat Heijnis voor een volkomen onnodige overtreding van Van der Nolk van Gogh zijn tweede gele kaart ontving.

Zelfs met een man meer lukte het de gasten niet om een doorbraak te forceren. Een vrije trap van Dennis Bakker eindigde op de vuisten van de doelman en ook Poyraz had weinig geluk met een schot van afstand. Legmeervogels was in de tweede helft heer en meester, maar het tempo lag te laag om ergens een gaatje te kunnen vinden. Veelvuldig werd het van afstand geprobeerd, maar geen enkele poging was een gevaar voor Fortuna Wormerveer.

Bakker was nog het dichtst bij een gelijkmaker, maar zijn inzet werd net voor de doellijn weggewerkt door een verdediger. Legmeervogels moest het duel overigens uitspelen met tien man nadat Damien de Vegt vlak voor het eindsignaal zijn tweede gele kaart kreeg. Het duel leek dood te bloeden, totdat Fortuna diep in de blessuretijd met een van de schaarse mogelijkheden de wedstrijd in het slot gooide. Robin Hoogstra omspeelde bijna op de achterlijn vier spelers van Legmeervogels en vond bij de tweede paal de vrijstaande Aaron Bruijn, die de beslissende 2-0 maakte.

Volgende week zullen de Uithoorners in aanvallend opzicht beter voor de dag moeten komen, om een goede kans te maken tegen het taaie FC Uitgeest van de nieuwe trainer Florian Wolf. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)