Legmeervogels onderuit bij ROAC

Legmeervogels startte de competitie op Sportpark Hertogspark in Rijpwetering. De tegenstander zondagmiddag was ROAC, een nieuwkomer in de zondag eerste klasse A. Het vorige seizoen was ROAC actief in de eerste klasse van West 2, na zeventien wedstrijden stond de ploeg op de tien plaats. Na negentig minuten stonden de Uithoorn met lege handen: er stond 1-0 op het scorebord. Daarnaast eindigde Legmeervogels de wedstrijd met tien man, na een rode kaart voor Othman Lechkar.

Zondag was de eerste competitiewedstrijd onder leiding van trainer Ton Pronk. De oefenmeester stond de afgelopen seizoenen aan het roer bij competitiegenoot FC Uitgeest. ROAC schoot na een rommelig begin op de lat boven de Uithoornse sluitpost, maar in de eerste helft was de kansenverhouding in het voordeel van de bezoekers. Zo was linksbuiten Romello Austin enkele malen dreigend. En werd met een half uur op de klok een bal niet raak geschoten. Vijf minuten voor rust kwamen de thuisploeg op voorsprong. Een corner werd door ROAC-speler Sam van der Geest binnen gekopt.

“Na rust hebben we de tegenstander echt bij de strot gepakt”, aldus een balende Pronk. “Ze hebben in de tweede helft alleen een corner gehad.” Tot echt grote kansen kwam Legmeervogels ook niet. “Dat is waar het in ’t voetbal om draait: rendement. Dat hebben we nagelaten. Het is dan wel frusterend om met lege handen terug naar huis te gaan. Aangezien we de wedstrijd behoorlijk onder controle hadden.” De Uithoornse ploeg eindigde de wedstrijd wel met maar tien spelers op het veld. Na een duel maakte Othman Lechkar zich breed, door de scheidsrechter werd dit beoordeeld als een elleboogstoot naar de tegenstander. Lechkar moest met rood het veld verlaten. In de slotfase werd er door Legmeervogels niet meer gescoord, de stand bleef bij 1-0.

Pronk kijkt vol vertrouwen uit naar volgend weekend. “We kwamen met de bal tot in de zestien maar bleven breien, de finale bal hadden we thuis achtergelaten. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd.” Zondag komt DSOV op bezoek in Uithoorn. De ploeg uit Vijfhuizen verloor dit weekend met 3-4 van Hillegom. Klik hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma van de eerste klasse zondag.

Archiefoto door Koos van der Leest bij het oefenduel tussen RODA’23 en Legmeervogels deze zomer. Kijk op FotoLeest.nl voor meer foto’s van Koos.