Legmeervogels ontdoet zich na rust van AGB

Door de derde zege op rij is Legmeervogels naar de derde plek in de zondag eerste klasse A geklommen. De ploeg van Michel Nok was met 2-1 te sterk voor promovendus AGB en heeft slechts één punt minder dan de nieuwe koploper Fortuna Wormerveer.

“Wij waren de gelukkigste, want het had net zo goed in een gelijkspel kunnen eindigen”, moest Nok na afloop bekennen. Zeker in de eerste helft kwamen de Uithoorners goed weg. Doelman Mitchel Dijkstra redde zeer fraai toen Omar el Aamrani voor hem opdook en had even later het geluk dat de lat redding bracht. Legmeervogels had zich erop ingesteld om AGB het spel te laten maken en de gasten vervolgens in de tegenaanval te verrassen.

Dat wierp in de tweede helft haar vruchten af. Na een onderschepping op het middenveld speelde Damien de Vegt twee tegenstanders uit om daarna met zijn linkerbeen de bal in de rechterbovenhoek te krullen: 1-0. Het antwoord van AGB volgde vrij snel daarna. De gelijkmaker viel letterlijk uit de lucht. Op schitterende wijze bracht Sergio Comvalius de Amsterdammers op gelijke hoogte: 1-1.

“Dan weet je dat het aan beide kanten kan gaan rommelen”, was Nok zich bewust. Middels een individuele actie herstelde spits Yorick van der Deijl de voorsprong voor Legmeervogels. Hij schudde zijn directe tegenstander van zich af, omspeelde doelman Mitchel Vincken en schoof de 2-1 in een leeg doel. “Daarna ging AGB drukken en werd het een beetje spannend bij ons. Aan de andere kant hadden we het ook een paar keer beter uit mogen spelen om hun nog meer pijn te doen.”

Legmeervogels blijft stijgen op de ranglijst en staat na zeven wedstrijden op de derde plaats. “Toch zijn we nog niet waar we moeten zijn”, countert de oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen, verrassend. “Natuurlijk presteren we eigenlijk boven verwachting en hebben we het met deze nieuwe ploeg sneller opgepakt dan ik had gedacht. We worden ook steeds volwassener, alleen zie ik nog voldoende punten waar meer winst te behalen valt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!