Legmeervogels rekent na rust af met Hillegom

Legmeervogels heeft zich goed gerevancheerd op de matige wedstrijd van vorige week tegen Velsen (0-0). De ploeg van Michel Nok kwam tegen Hillegom goed terug van een vroege achterstand en won met 3-1. Daardoor klommen de Uithoorners naar de vierde plaats in de zondag eerste klasse A.

De start was niet al te best van Legmeervogels. Na vier minuten keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Jasper van Trigt maakte goed gebruik van mistasten in de Uithoornse achterhoede. “We begonnen te slap en dan krijg je dit soort situaties”, zei middenvelder Dennis Bakker. De thuisploeg pakte het goed op en kwam verdiend op gelijke hoogte. Met de borst werkte Kenneth van der Nolk van Gogh een hoekschop van Tim Correia binnen. “Na de 1-1 verslappen wij wat, zonder kansen weg te geven. Daar hadden we eigenlijk door moeten drukken.”

De gelijke stand bleef tot de rust op het scorebord staan. Na de hervatting klapte Legmeervogels er vol op. Er werd gestreden voor elke bal en persoonlijke duels werden nu wel gewonnen. Dit resulteerde in de 51ste minuut in de 2-1 voorsprong. Na een fraaie combinatie tussen Tim Correia en Bilal el Achkar belandde de bal bij Yasin Poyraz, die de bal vanaf de achterlijn voortrok. Met een knappe kopbal liet Nick Verschut doelman Rahim Gök (vorig seizoen Legmeervogels, red.) kansloos.

Vlak daarna viel ook de derde Uithoornse treffer. Een voorzet van Van der Nolk van Gogh werd door Poyraz achter Gök geschoten: 3-1. De sluitpost wist een paar minuten later een schot van Van der Nolk van Gogh onschadelijk te maken en daarmee erger voor zijn ploeg te voorkomen. Om onbegrijpelijke redenen viel Legmeervogels na deze voorsprong ver terug en kwam Hillegom in het laatste kwartier een paar keer gevaarlijk door. Doelman Mitchel Dijkstra voorkwam echter een aansluitingstreffer van de gasten.

“Als team hebben we goede zaken gedaan en ook verdiend gewonnen”, vond Bakker. Legmeervogels klom naar de vierde plaats op slechts drie punten van koploper JOS/Watergraafsmeer. Komend weekend gaan de Uithoorners op bezoek bij nummer zes AFC’34. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!