Legmeervogels schiet niets op met punt tegen FC Uitgeest

Lange tijd leek het erop dat Legmeervogels zondag goede zaken zou doen in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg stond twaalfde en was op weg naar een overwinning op nummer elf FC Uitgeest. In de slotminuut werd het echter alsnog 2-2.

Na een kwartier spelen was FC Uitgeest wel op voorsprong gekomen, toen Mike Adrichem de bal bij de tweede paal goed binnen kopte. Maar Legmeervogels wist de achterstand voor rust nog om te buigen naar deen 1-2 voorsprong. Eerst was het Derk Streefkerk die uit een vrije trap van Jamil Held de gelijkmaker op het scorebord zette. En even later was het Stan Tjassens die, ook al met het hoofd, de 1-2 maakte.

Daarmee gingen beide teams effectief om met de kansen die ze hadden, want verder waren die er weinig. In de slotfase ging FC Uitgeest met een aantal invallers nog voor een offensief en zette het Legmeervogels onder druk. De ploeg van Ton Pronk bleef tot de slotminuut overeind. Toen kwam een afvallende bal voor de voeten van Gerben van Rossum, die de bal in de kruising ramde.

Zo schiet Legmeervogels dus niets op. Het gat met FC Uitgeest blijft zeven punten en er is weer een wedstrijd minder over om dat gat te dichten. Volgende week krijgt de ploeg uit Uithoorn bezoek van LSVV. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)