Legmeervogels start als nummer twee aan weken van de waarheid

De komende weken worden allesbepalend voor Legmeervogels in het slot van de zondag eerste klasse A. De ploeg van Michel Nok speelt achtereenvolgens tegen koploper Fortuna Wormerveer en achtervolgers DEM (derde) en JOS/Watergraafsmeer (vierde). De Uithoorners starten die weken van de waarheid als nummer twee, na een late zege op bezoek bij LSVV: 2-3.

Trainer Michel Nok had zijn ploeg van tevoren gewaarschuwd dat iedereen vanaf de eerste minuut bij de les moest zijn in Zuid-Scharwoude om in de strijd om de prijzen te blijven. Het leverde na vier minuten al succes op. Tim Correia gaf LSVV-doelman Job Rouwhorst het nakijken voor een vroege openingstreffer: 0-1. Legmeervogels wilde direct doorpakken, alleen werd het spel hierdoor ook onrustig en vergaten de gasten het tempo hoog te houden.

Door het aandringen ontstonden er ruimtes voor LSVV. Daan Brinkkemper en Toine Merk braken een enkele keer door, maar vonden telkens Mitchel Dijkstra op hun weg. Na 36 minuten werd de doelman wel geklopt nadat een lange bal van achteruit de ontsnapte Merk bereikte voor de gelijkmaker.

Nog voor de rust kwam Legmeervogels weer aan de leiding. Rouwhorst kreeg een schot van Nick Schut niet goed onder controle, waarna Correia er als de kippen bij was om zijn tweede van de middag te maken: 1-2. De voorsprong haalde het rustsignaal echter niet. Ook Merk slaagde erin voor de tweede keer te scoren en bracht LSVV hiermee opnieuw op gelijke hoogte.

Net als in de eerste helft hanteerden de gasten ook in het tweede bedrijf een te laag tempo waardoor de defensie van LSVV nauwelijks op de proef werd gesteld. De thuisploeg gokte zelf veel op de counter, maar die wist Legmeervogels nu wel onschadelijk te maken door geen kans weg te geven. Het veldoverwicht van de Uithoorners was groter dan voor de rust, alleen bleef de beloning met een nieuwe voorsprong uit.

In de 89ste minuut produceerde Nick Verschut alsnog de bevrijdende derde treffer. Door een misverstand in de LSVV-verdediging kon hij de 2-3 in de uiterste benedenhoek schuiven. De ontlading was extra groot toen bekend werd dat concurrenten DEM (4-0 bij Zeeburgia) en JOS/Watergraafsmeer (2-1 in Hillegom) allebei averij opliepen. Daardoor heeft Legmeervogels de tweede plaats overgenomen.

De weken van de waarheid starten volgend weekend met de thuiswedstrijd tegen koploper Fortuna Wormerveer. Daarna volgen DEM (21 april) en JOS/Watergraafsmeer (13 mei). Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.