Legmeervogels stelt op tijd orde op zaken om stunt AGB te voorkomen

AGB is er in de zondag eerste klasse A niet in geslaagd om te verrassen tegen hoogvlieger Legmeervogels. De ploeg van Senel Cebar gaf na een goede eerste helft de controle uit handen en kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd met een 1-3 nederlaag.

Halverwege leek er weinig aan de hand voor de Amsterdammers. AGB wist precies wat er gevraagd werd in deze wedstrijd en had Legmeervogels in de tang. De gasten kwamen er niet aan te pas. Het ontbrak aan strijdvaardigheid en veel duels werden verloren. De 1-0 voorsprong bij rust was een terechte afspiegeling. Nadat Kenneth van der Nolk van Gogh de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg, benutte Omar el Aamrani de toegekende strafschop.

“Wij wisten wel wat er van ons gevraagd moest worden, maar het viel een beetje tegen”, zei Legmeervogels-trainer Michel Nok. Het veld was nog slechter dan we hadden gedacht, waardoor het voetbal onmogelijk werd. Dan moet je je daarop aanpassen en daar moesten wij even naar zoeken. Na wat omzettingen in de rust ging dat de tweede helft een stuk beter.”

Het lukte AGB niet om het spel van de eerste helft door te trekken, waardoor de thuisploeg Legmeervogels in de wedstrijd liet komen. Toen de Uithoorners met wat geluk zelfs op gelijke hoogte kwamen, was het duel volledig gekanteld. Doelman Mitchel Vincken stompte een vrije trap van invaller Dennis Bakker niet goed weg en met buitenkant voet schoot Ginuwyne Olf de bal over Vincken heen: 1-1.

“Dat was verschrikkelijk onnodig en overduidelijk het kantelpunt. Legmeervogels rook bloed en wij speelden daarna wat paniekerig. Er sloop een stukje angst in de ploeg”, zag Cebar. Zijn ploeg kon aanvallend geen enkel gevaar meer stichten en Legmeervogels sloeg vervolgens toe op de juiste momenten.

Een treffer van Faouzi Ben Yerrou werd afgekeurd wegens buitenspel, maar zeven minuten voor tijd greep Legmeervogels alsnog de leiding. Bakker mocht zijn solo ver doorvoeren en maakte hier met een diagonaal schot optimaal gebruik van: 1-2. In de blessuretijd maakte Janyro Puperhart er na een goede tegenaanval zelfs 1-3 van.

“Dit hebben wij een beetje aan onszelf te danken. Maar dat is een terugkerend probleem”, weet Cebar. “Wij worden echt geen negentig minuten weggespeeld. We worden alleen afgestraft voor de kleine foutjes die we maken. Dat is heel vervelend. Ik ben nog steeds positief dat wij met tegenslagen om kunnen gaan en het gewoon redden. Wij verdienen het niet om uit deze afdeling te degraderen.”

De Amsterdammers zakten door de nederlaag naar de twaalfde plaats. Aan het eind van de rit betekent dat nacompetitievoetbal om het vege lijf te redden. Legmeervogels deed juist goede zaken en is de nieuwe nummer drie, op twee punten achter koploper Fortuna Wormerveer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.