Legmeervogels verrast JOS/Watergraafsmeer met late zege

Legmeervogels heeft de derde plek in de zondag eerste klasse A overgenomen van JOS/Watergraafsmeer. Een late treffer van Tim Correia leverde de ploeg van Michel Nok drie punten op (1-2), waarmee de Uithoorners in de race blijven om zich voor de nacompetitie te plaatsen.

JOS/Watergraafsmeer kreeg vorige week een flinke tik te verwerken tegen Fortuna Wormerveer en was vastberaden om volle bak voor de tweede plek te gaan. Een vroege voorsprong hielp daarbij. Direct vanaf de aftrap kregen de Amsterdammers een hoekschop, die kort werd genomen en uiteindelijk voor de voeten van Raymond Fafiani belandde. Hij bracht de thuisploeg binnen een minuut op een 1-0 voorsprong.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Legmeervogels een vroege tegentreffer te verwerken kreeg. De bezoekers kwam beter in het spel en kregen via Damien de Vegt en Mitchell Verschut twee goede mogelijkheden. Doelman Halil Süzülmüs, volgend seizoen onder de lat bij Legmeervogels, hield zijn doel vooralsnog schoon. Aan de andere kant van het veld moest stand-in doelman Patrick Brouwer – Mitchel Dijkstra verblijft momenteel in China en Lev Persoon kampt met een blessure – handelend optreden toen Omar Limon plotseling voor hem verscheen.

Waar JOS/Watergraafsmeer vrij snel in de eerste helft toesloeg, liet Legmeervogels na de hervatting zien dat zij dit ook kunnen. Süzülmüs moest een rebound toestaan op een inzet van Dennis Bakker en Yorick van der Deijl sloeg toe: 1-1. Vervolgens kregen beide ploegen kansen op een voorsprong. Legmeervogels ontsnapte nadat Daley Venghaus volledig vrij voor het doel hoog over schoot en JOS deed dat toen een schot van De Vegt via de binnenkant van de paal terug het veld in rolde. De grootste mogelijkheid was voor de thuisploeg. De onderkant van de lat stond een treffer van Renaldo Jongebloet echter in de weg.

Het duel leek uit te draaien in een gelijkspel. Totdat de Uithoorners bij het ingaan van de blessuretijd alsnog op voorsprong kwamen. Janyro Purperhart rondde zijn actie af met een pass op Tim Correia, die Süzülmüs vervolgens kansloos liet: 1-2. In de laatste minuten gooide JOS/Watergraafsmeer alles nog op de aanval. Brouwer hield zijn ploeg met een aantal fraaie reddingen op de been.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.