Home / Algemeen / Legmeervogels versterkt zich met Akrouh (Magreb’90) en De Jong (AFC’34)

Legmeervogels versterkt zich met Akrouh (Magreb’90) en De Jong (AFC’34)

Zondag eersteklasser Legmeervogels heeft twee aanwinsten voor volgend seizoen tegelijk gepresenteerd. Anwar Akrouh (Magreb’90) en Jordan de Jong (AFC’34) komen de Uithoorners na de zomer versterken.

“De ambitie van de club sprak mij aan en daar kon ik mij zelf ook wel in vinden. Ze willen met jonge jongens hogerop proberen te komen, richting de Hoofdklasse”, zegt De Jong. De twintigjarige aanvaller is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij zondag eersteklasser AFC’34, nadat hij daarvoor de jeugd van de Alkmaarders doorliep. Deze jaargang staat de teller op zes doelpunten.

Omdat AFC’34 na dit seizoen stopt met zondagvoetbal, besloot De Jong verder te kijken. “Dat voelden we niet aankomen. Het besluit kwam als een grote verrassing. Ik ben vervolgens gebeld door de nieuwe trainer, Florian Wolf, en Legmeervogels was als enige club geïnteresseerd. We zijn er vervolgens snel uitgekomen. Ik heb nog geen echte verwachtingen. Ik hoop dat ik een lekker seizoen kan ballen. Dat is het belangrijkste.”

Voor Akrouh betekent het een terugkeer in de regio, wat ook een belangrijke rol speelde in zijn keuze voor de eersteklasser. De 22-jarige aanvallende middenvelder speelde jaren voor DCG en droeg vorig seizoen het shirt van Zeeburgia. Momenteel staat hij met Magreb’90 onderaan in de Derde Divisie zaterdag. “Ik doe graag een stapje terug om vervolgens weer omhoog te gaan. De club en de trainer willen mij hierbij helpen en daar ben ik blij mee. We moeten de lat voor onszelf hoog leggen en keihard aan het werk gaan. Ik help de club graag met mijn ervaring.”