Legmeervogels verzaakt bij Velsen in de afwerking

Voor de tweede week op rij heeft Legmeervogels zichzelf tekort gedaan in de zondag eerste klasse A. Op bezoek bij Velsen kwam de ploeg van Florian Wolf niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de Uithoorners in de middenmoot blijven staan.

Het begon allemaal goed voor de bezoekers. Een vrije trap van Rodney Smorenberg belandde perfect op het hoofd van Mitchell Verschut, die met een fraaie kopbal na vier minuten voor de 0-1 zorgde. Een onverwachte flitsende start voor Legmeervogels, dat direct een paar mogelijkheden kreeg om verder uit te lopen. De eerste echte kans voor Velsen kwam pas in de zeventiende minuut. Volgens de scheidsrechter hield doelman Halil Süzülmüs de bal te lang in zijn handen. Een indirecte vrije trap van Nick Lammers leverde geen succes op.

Dit was in een periode dat Velsen veel balbezit had, maar hier weinig mee deed. Het ontbrak de thuisploeg aan de beslissende pass. In de 33ste minuut was Velsen, getraind door Martin Haar, dicht bij de gelijkmaker. Een fraaie redding van Süzülmüs voorkwam een treffer van Marc Kloosterboer. Nog voor de rust kreeg Legmeervogels een goede mogelijkheid op de 0-2, alleen faalde Smorenberg oog-in-oog met doelman Yorinn Albers.

Net als de eerste helft begonnen de Uithoorners ook goed aan het tweede bedrijf. De inglijdende Puck Postma kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Revelinio Slijters binnen te tikken, Martijn Tjon-A-Njoek slaagde er niet in om Albers te passeren en de sluitpost had ook een goede reactie paraat op een kopbal van Verschut. Kansen genoeg voor de bezoekers om het duel vroegtijdig te beslissen, terwijl zij bij een aantal counters ook goed moest oppassen voor de dreiging van Velsen.

Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een hoekschop van Giovanni Dors kon in eerste instantie worden weggewerkt, maar kwam vervolgens voor de voeten van Kloosterboer. Hij slaagde erin Süzülmüs met een droge knal te passeren: 1-1. Vervolgens kon het duel alle kanten opgaan. Namens Legmeervogels verzuimde Jordan de Jong, alleen voor de doelman, zijn ploeg aan de overwinning te helpen en aan de andere kant van het veld had Süzülmüs het geluk dat de lat een winnende treffer van Kloosterboer in de weg lag.

Na afloop van de tweede puntendeling op rij was er bij Legmeervogels (opnieuw) sprake van teleurstelling. “Gezien de vele mogelijkheden hadden wij hier met drie punten moeten vertrekken. Nu is het slechts één puntje, dat is toch iets te weinig”, zei aanvoerder Noud Schartman.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.