Legmeervogels via Hoofddorp naar de nacompetitie

Legmeervogels kan zich als nummer drie van de zondag eerste klasse A gaan voorbereiden op de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. De ploeg van Michel Nok sloot de competitie af met een 5-3 overwinning op Hoofddorp en krijgt donderdagavond in de eerste ronde competitiegenoot JOS/Watergraafsmeer op bezoek.

De Uithoorners waren bij een zege nog afhankelijk van DEM, dat de derde periodetitel moest winnen zodat Legmeervogels een periodetitel over kon nemen van kampioen Fortuna Wormerveer. Dan moest er echter wel zelf gewonnen worden, iets wat in de eerste helft een lastige opdracht bleek. In de openingsfase waren beide ploegen duidelijk zichzelf niet, resulterend in veel balverlies. Na ruim een kwartier nam Legmeervogels de leiding in handen. Op aangeven van Yasin Poyraz verschalkte Damien de Vegt Hoofddorp-doelman Donovan Partosoebroto (ex-Legmeervogels): 1-0.

Hoofddorp had zelf ook een klein kansje op een periodetitel en wilde hier nog vol voor gaan. De bezoekers kozen de aanval en na 34 minuten had dit ook succes. Met een vlammend schot gaf Yannick Steffens de debuterende sluitpost Lorenzo Gerritse het nakijken. Legmeervogels was na de gelijkmaker van slag en mocht Gerritse dankbaar zijn dat de jonge doelman zijn ploeg op de been hield. Toch was hij vier minuten voor rust kansloos op een wonderschone omhaal van Sven Wierda: 1-2.

Tijdens de rust maakte Nok van de gelegenheid gebruik om zijn spelers duidelijk te maken dat er meer strijd geleverd moest worden, omdat het de eerste 45 minuten ‘een slap zooitje’ was. Het bleek te helpen, want Legmeervogels schoot na de hervatting flitsend uit de startblokken. Binnen vier minuten had De Vegt de thuisploeg weer op gelijke hoogte gebracht met de 2-2.

Enkele minuten later hadden de Uithoorners zelfs de leiding in handen. Tim Correia leverde de bal panklaar op het hoofd van Jordi van Gelderen af: 3-2. Hoofddorp kon in aanvallend opzicht weinig gevaar uitrichten en zag Legmeervogels uitlopen naar een grotere voorsprong. Nadat Geoffrey Verweij de lat trof, tikte Poyraz in de rebound de 4-2 binnen. Even later werd het duel door een fraai afstandsschot van Dennis Bakker definitief in het slot gegooid.

Hoofddorp slaagde er vlak voor tijd in via Raven Bergwijn de achterstand iets draaglijker te maken, maar dichterbij kwam de ploeg van Jerry Verschoor niet. De promovendus sluit het seizoen af op een verdienstelijke zevende plaats. Lemeervogels mag zich opmaken voor de start van de nacompetitie tegen JOS/Watergraafsmeer, dat met twee punten minder op de vierde plek eindigde. De winnaar van dit duel speelt in de tweede ronde tegen het Limburgse Chevremont.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag eerste klasse A.