Home / Algemeen / Legmeervogels zakt bij DSOV diep door het ijs

Legmeervogels zakt bij DSOV diep door het ijs

Legmeervogels heeft de kans laten liggen om zich alvast veilig te spelen in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Florian Wolf liep op bezoek bij DSOV tegen een 2-0 nederlaag aan, waardoor de Uithoorners nog moeten oppassen om niet af te zakken naar de gevarenzone.

Bij Legmeervogels stond Halil Süzülmüs weer op doel. Hij werd in de openingsfase gered door de aluminium toen een afstandsknal van Vince de Kwant op de lat uiteen spatte. In de eerste vijftien minuten kwamen de bezoekers er nauwelijks aan te pas, mede door het matige of soms slechte veldspel. Een treffer van DSOV kon niet uitblijven en deze viel ook na een halfuur. Spiros Lomis en De Kwant kregen een vrije doortocht door de verdediging, waarna laatstgenoemde de score opende: 1-0.

Even later had Legmeervogels alle geluk van de wereld dat een kopbal van Lomis via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde. De scheidsrechter zag hier geen doelpunt in. Vlak voor het ingaan van de rust was er een kleine opleving van de Uithoorners. Yorick van der Deijl slaagde er echter niet in om de stand gelijk te trekken.

In de tweede helft nam Legmeervogels met meer inzet en vertrouwen het initiatief. Dit leverde al snel een kans op de gelijkmaker op, maar Martijn Tjon-A-Njoek kwam net iets tekort om een voorzet van Puck Postma tot doelpunt te promoveren. Elke keer als Legmeervogels in de buurt van het doel kwam, zat er een uitgestoken been van DSOV tussen om een treffer te voorkomen. Aan de andere kant van het veld waren de counters van de thuisploeg zeer gevaarlijk en was het aan Süzülmüs te danken dat de beslissing uitbleef.

Toch was hij een kleine tien minuten voor tijd alsnog kansloos. Bij het uitverdedigen door Legmeervogels stond scheidsrechter Loenen in de weg, via hem kwam de bal voor de voeten van Joey Carolina en hij stelde Lomis in staat de 2-0 te maken. Daarmee was ook het laatste verzet van de Uithoorners gebroken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)