Legmeervogels zet ook Ouderkerk opzij

Waar Ouderkerk in een dip zit, gaat het koploper Legmeervogels voor de wind. Zaterdag stonden beide teams in Ouderkerk tegenover elkaar.

Met prima combinatiespel en in een hoog tempo, waarbij regelmatig het hele speelveld werd benut, voerde Legmeervogels meteen de druk op. Al in de 7e minuut was het raak. De Ouderkerkse verdediging greep onvoldoende in en verzuimde de bal weg te werken. Legmeervogels nam het initiatief over en uit de voorzet vanaf de rechterflank was het Rinaigel Ogenio, die met een fraaie kopbal zijn team op voorsprong zette. (0-1)

Een paar minuten later volgde al de 0-2. Goalie Dax de Wit leverde de bal ongelukkig in en het was Lars van Beek die het buitenkansje wist te verzilveren. Ook hierna was het Legmeervogels, dat het spel bleef dicteren, maar gescoord werd er niet meer. Ook niet in de 30e minuut toen De Wit met een prima save een afstandsschot onschadelijk wist te maken. Ruststand derhalve 0-2.

In de rust wisselde Ouderkerk maar liefst driemaal, in de hoop het tij te keren. Maar dat gebeurde niet. Derk Streefkerk zette de 0-2 op het bord voor Legmeervogels. Ouderkerk probeerde het nog wel, maar slaagde er niet in dichterbij te komen. Aan de andere kant hadden de bezoekers de score verder uit kunnen breiden, maar De Wit stopte nog een strafschop van Ogenio.

Volgende week gaat Ouderkerk op bezoek bij TOB, een belangrijk duel in de onderste regionen. Voor Legmeervogels wacht de topper met nummer 2 Amstelveen Heemraad. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)