Lelijke uitglijder koploper OFC tegen Sporting Andijk

In de zaterdag derde klasse A heeft koploper OFC voor eigen publiek geen beste beurt gemaakt. De ploeg van trainer Wessel Colijn had tegen Sporting Andijk wel het betere van het spel, maar kon dit niet in voldoende doelpunten uitdrukken. Ondanks de 2-5 nederlaag blijft OFC koploper.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het aftasten voor beiden partijen. OFC ging slordig met het balbezit om en zo kregen de bezoekers steeds weer de kans om het initiatief te nemen. Ook Sporting Andijk bleek niet in haar beste doen  in de beginfase zodat OFC uiteindelijk toch de beste kansen kreeg. In de vijfde minuut was Eddy Lulaj dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd geblokt. Ook een inzet van Cedric Tijmes spatte via de lat het veld weer in en ook een kopbal van Tim Kuiper werd door de Sporting-keeper Martijn Wierstra goed  verwerkt.

Andijk speelde scherp op de counter en daar had OFC de nodige problemen mee. Vooral bij een actie van Frank Hooiveld kwam de ploeg van Colijn goed weg. In de twintigste minuut was Sporting wel trefzeker toen Luc Waardenburg de bal goed terug trok en Hessel Waardenburg de 0-1 maakte. OFC  had kort hierna de gelijkmaker op de schoen maar Mike Groot had geen geluk bij zijn inzet. Dat was bij de gasten wel het geval want uit een vrije schop van  Luc Waardenburg schoot hij na ruim een half uur de 0-2 in de kruising 0-2.

OFC bleef het meeste balbezit houden, maar de zuiverheid ontbrak vaak zodat de gasten steeds weer via de counter dreigend wisten te worden. Toch was het Eddy Lulaij die nog voor rust de aansluitingstreffer wist te maken (1-2).

Binnen een minuut na rust was het verschil echter weer twee doelpunten en weer was het Luc Waardenburg die zijn waarde bewees door de 1-3 te maken. Mike Groot zorgde na een uur spelen voor de 1-4. Met drie wissels probeerde Colijn het tij nog te keren, maar na de 1-5 van Julian Groot was het definitief over voor de koploper. Invaller Jordi Zijlmans zorgde tien minuten voor tijd voor de 2-5 eindstand.

Colijn: ”Door persoonlijke fouten komen we met 2-0 achter terwijl we voor de rust de betere kansen hadden. De snelle goal voor Sporting na de rust deed ons ook geen goed maar met meer overleg voor de goal van de tegenstander hadden we zeker ook nog drie goals kunnen scoren. Jammer, maar ja deze wedstrijden zitten er ook tussen in het seizoen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A