Lennart Bril schiet SDZ in 95ste minuut naar felbegeerd kampioenschap

SDZ mag het honderdjarig jubileum volgend jaar vieren in de eerste klasse. De ploeg van Kai Meeuwsse kroonde zich voor het derde jaar op rij tot kampioen. Door een late 1-2 zege op de enige overgebleven concurrent Kampong zijn de Amsterdammers nu ook de beste van de zondag tweede klasse B.

Heel even leek het kampioensfeestje met minstens een week te worden uitgesteld toen Kampong een paar minuten voor tijd via Leon Lenders op 1-1 kwam. Dat was niet onverdiend, omdat de thuisploeg in de tweede helft al nadrukkelijk op de Amsterdamse deur klopte – vechtend voor de laatste kans om de spanning nog enigszins terug te brengen. Tot overmaat van ramp eindigde SDZ het duel met tien man omdat Tim Groenewoud onterecht met rood werd weggestuurd. Daardoor kon de champagne terug in de ijskast, totdat de 95ste minuut aanbrak en SDZ uit een counter toesloeg. Lennart Bril schoof van dichtbij de bevrijdende 1-2 binnen. “Daarna maakte ik een solo van dertig, veertig meter over het veld die alleen Usain Bolt sneller kan maken.”

Dat het zo spannend werd, had SDZ aan zichzelf te danken. In de eerste helft waren de bezoekers de betere. Nadat Cerezo Hartgers vroeg in het duel de paal trof, kopte hij na een kwartier alsnog de 0-1 binnen. In de fase verzuimden Tim Groenewoud (voorlangs en over) en Robin de Weij (vrije schietkans te hoog gemikt) een ruimere marge te nemen. “Je voelde dat er meer spanning op zat dan normaal. Ik vind ook dat we niet goed gespeeld hebben”, zei Meeuwsse. Toch kon zijn ploeg aan het eind van de wedstrijd de schaal in ontvangst nemen. “Ik ben megatrots op de mannen. Dit is fantastisch.”

Na het weekend alle beelden van het kampioenschap van SDZ. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ