Lennart Bril verlaat WVHEDW voor nieuwe uitdaging bij SDZ

Na drie jaar gaat Lennart Bril zaterdag eersteklasser WVHEDW komende zomer verlaten. De aanvaller vertrekt naar zondag derdeklasser SDZ, waar hij zijn oude assistent-trainer Remon van der Star tegenkomt.

Bril kwam twee weken geleden in contact met van der Star. Na een gesprek met trainer Kai Meeuwsse was alles vrij snel rond. “Ik was na drie jaar WV toe aan een nieuwe uitdaging. SDZ is een club met veel ambitie en zij hebben het vertrouwen dat ik belangrijk kan zijn. Qua ledenaantal is SDZ een gelijkwaardige club, dus het is een mooie stap. Het wordt wel de eerste keer dat ik op zondag ga voetballen.”

Drie seizoenen geleden kwam Bril vanuit Zwolle, waar hij bij WVF speelde, terecht in Amsterdam. In zijn eerste seizoen degradeerde de aanvaller met WVHEDW uit de eerste klasse, vorig jaar werden de Amsterdammers direct kampioen in de tweede klasse. De teller staat op 23 doelpunten in officiële wedstrijden in het blauwe tenue. “Ik heb hier een zeer plezierige tijd gehad met leuke mensen en een hechte spelersgroep. Ik denk dat mijn hoogtepunt de beslissingswedstrijd tegen BOL was. Eigenlijk was de Tweede Klasse een te laag niveau, maar toch was het knap dat wij kampioen werden. Ik ga WVHEDW als club missen.”

De kans is groot dat Bril volgend seizoen in de zondag tweede klasse te bewonderen is. Zijn nieuwe club gaat momenteel aan de leiding in de derde klasse C. Hij hoopt zijn steentje te kunnen bijdragen aan de plannen van SDZ. “Ik weet wat voor spelers er rondlopen. De technische staf van SDZ heeft mij goed ingelicht over hoe ze willen voetballen. Uiteraard hoop ik bij SDZ op een succesvol eerste seizoen, waarin ik zoveel mogelijk tot spelen kom. Ik wil mijn bijdrage leveren om met de club door te kunnen stoten.”

Verslag Roy Baltus
Foto Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)