Lesje effectiviteit voor Wartburgia tegen Pancratius

De nummers 2 en 3 van Zaterdag 3b namen het tegen elkaar op in slechte weersomstandigheden. Na een zwak begin van de competitie leek Wartburgia na een gelijkspel en drie overwinningen de weg naar boven te hebben gevonden, terwijl Pancratius een ijzersterke seizoensstart kende.

Het werd een middag waarbij de bezoekers het beste van het spel hadden, maar hard werden geconfronteerd met de ijzeren voetbalwetten. Wartburgia, geteisterd door blessures in alle linies, begon voortvarend en voetbalde verzorgd tot aan de 16.
Daar wachtte een roodzwarte muur, waar slechts af en toe een gaatje viel. Zoals in de 15e minuut, toen na een ragfijne een-twee tussen Tim Koning en Dylan van Dam de laatste tegen keeper Roy Schut aan schoot. In de 21ste minuut was daar ineens een uitval van Pancratius met een zweem van buitenspel. Joachim Hulscher liet zich daar verder niets aan gelegen liggen en scoorde beheerst. Wartburgia ging onverstoorbaar door met hun spel en drukte de gastheren ver terug, maar los van een aantal geblokte schoten, leidde dat tot weinig kansen. Vrijwel altijd was de eindpass onzorgvuldig.

Na rust eenzelfde beeld, alleen waren er nu echt goede kansen voor de bezoekers. Keeper Schut redde knap op een ziedende inzet in de bovenhoek van Van Dam. En met hulp van wat verdedigers gingen ook andere mogelijkheden voor Wartburgia verloren.
In de 75ste minuut counterde Pancratius opnieuw en weer was het raak. Floris de Jong rondde een simpele, goed uitgevoerde aanval van dichtbij af: twee kansen, twee doelpunten. Een harde les in effectiviteit voor het veel sterkere Wartburgia. Kort voor tijd kreeg Tim Koning zijn tweede gele kaart en kon vertrekken en in de laatste minuut maakte Bolten het Pancratius -eest compleet met de 3-0. Pancratius staat nu stevig op de tweede plek, terwijl Wartburgia keldert naar de zesde plaats. Werk aan de winkel dus voor het team dat voorafgaand aan het seizoen als een van de kampioenskandidaten werd gezien. En dat wellicht nog steeds is als iedereen weer fit is.

Volgende week kan Wartburgia wellicht weer wat vertrouwen tanken tegen hekkensluiter Kadoelen. Voor Pancratius staat een belangrijk duel in de strijd om de eerste periodetitel op het programma. De Badhoevedorpers kunnen Buitenboys bij winst nog van de periodetitel af houden en daar zelf een gooi naar doen.