Lesley van Dams (DCG) schittert met omhaal in Diemen

Zondag derdeklasser DCG heeft zich hersteld van de zeperd vorige week tegen HBC. De ploeg van Senel Cebar versloeg Diemen met 0-1 en mag zich daardoor weer voor even koploper noemen. Lesley van Dams maakte het enige doelpunt.

Na een klein halfuur spelen klopte DCG nadrukkelijk op de deur van Diemen. De thuisploeg kreeg een schot van Anouar Boussatta niet goed weg, Bilal El Hajoui El Jaafari raakte de buitenkant van de paal en toen de bal met een boogje richting Lesley van Dams ging, bedacht de 39-jarige routinier zich geen moment. Met een omhaal opende hij de score. “Echt niet normaal”, sprak Cebar enkele uren later nog steeds verbaasd.

Van Dams had zich aan het begin van dit seizoen alleen beschikbaar gesteld in geval van nood, maar is de laatste weken een vaste kracht geworden. Cebar: “Ik heb uitvoerig met Lesley gesproken. Het bevalt hem in de groep, hij komt elke donderdag trainen en heeft zelfs op zondag tijd voor ons vrij gemaakt. Hij is nog zó beslissend en ik ben hartstikke blij met hem.”

De oefenmeester moest vanwege personeelsproblemen behoorlijk puzzelen in aanloop naar de wedstrijd tegen Diemen. Zo was de basiself op liefst zes posities gewijzigd – onder meer verdedigers Anass Tazirane, Hakim Boudchourt (beiden geschorst), Hamza El Yettefti (huwelijksreis) en aanvaller Omar el Aamrani (grieperig) ontbraken – en stonden er vier spelers uit het tweede elftal aan de aftrap. “De eerste helft hebben we vrij goed gespeeld, maar in de tweede helft verdiende Diemen zeker een doelpunt en eigenlijk ook een punt.”

De krappe marge was voldoende om over de streep te trekken. Omdat concurrent HBC niet in actie kwam, heeft DCG de koppositie weer overgenomen. Wel hebben de Amsterdammers een duel meer gespeeld. Diemen, dat zesde blijft staan, is voor dit seizoen uitgespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)